Geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete'de 25 Eylül 2019 tarihinde yayımlanmış olan ilana göre Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak üzere alım yapacağını belirtmişti. Yüzlerce aday başvuru yaptı. Ancak İlk gelen ilana göre başvuruların 04 Ekim 2019 tarihinde sona ermesi bekleniyordu. Bu gün yayımlanan ilana göre başvuru süresinin uzatıldığı görülmektedir. Peki ilanın detayları nedir? Kimler başvuru yapabilir? İşte detaylar.

43 ŞEHİRDE ALIM YAPILACAK?

Kültür ve Turizm Bakanlığı Güvenlik Görevlisi pozisyonunda silahlı olmak üzere toplamda 140 kişilik boş kadro ile alım yapacak. Söz konusu alımlar 43 farklı şehirde yapılacak.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Kültür ve Turizm Bakanlığı personel ihtiyacını karşılamak üzere adaylardan bazı nitelikler sonucunda alım yapacağını bildirdi. Bu yönde adaylardan bazı genel ve özel şartlar aranıyor. Ayrıca adaylardan KPSS Şartı aranmayacağı da ilanda belirtilmiştir.

Adaylardan Aranan Genel Nitelikler:

Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak, Görevini yerine getirmesine engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak gibi genel nitelikler aranıyor.

Özel Şartlar:

Adayların 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanunun ilgili maddelerine göre alınmış ve son başvuru tarihi itibariyle geçerlilik süresi dolmamış silahlı özel güvenlik belgesine sahip olmak, (Yapılacak olan sözlü sınavda başarılı olup, asıl adaylar arasına girenlerin atama işlemi yapılırken, atama için Bakanlığa ibraz edecekleri belgeler arasında yer alan bu belgenin geçerlilik süresinin dolmamış olması gerekir.) Ayrıca Engelli ya da eski hükümlü olmamak, Lisans mezunu olmak, 35 yaşından büyük olmamak ve Vardiyalı çalışmaya engel durumu olmamak şartları aranacak.

BAŞVURU SÜRESİ UZATILDI:

Kültür ve Turizm Bakanlığı 140 kamu personeli alımı başvuruları 30 Eylül 2019 tarihinde ilanın İŞKUR üzerinde yayımlanmasının ardından başladı. Bu yönde adaylar başvurularını en geç 04 Ekim 2019 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Ancak bugün yayımlanan İŞKUR duyurusuna göre başvuru süresi 07 Ekim 2019 tarihine kadar uzatıldı. Bu yönde adaylar başvurularını en geç Pazartesi gününe kadar İŞKUR aracılığı ile gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

Başvurularınzı https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanDetay.aspx?uiID=00005191085 bağlantısı üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.