Ticaret Bakanlığı Personel Alımı ilanı yayımlandı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından yayımlanmış olan ilan ile Ticaret Bakanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere Sözleşmeli Büro Personeli Alımı Yapacak. Yayımlanan ilan ile Ön Lisans ve Lisans mezunu adaylar tercih yapacak.

TERCİH KILAVUZU İLE ALIM YAPILACAK!

ÖSYM'den gelen duyuru ile Ticaret Bakanlığı Büro personeli alımları KPSS 2021 / 9 tercih kılavuzu ile alım yapılacak. Buna göre,

  • 16 Lisans Mezunu Büro Personeli,
  • 11 Ön Lisans Mezunu Büro personeli,

Tercih kılavuzu ÖSYM İnternet adresi üzerinde yayımlanarak başvuru süreci başlamıştır. ÖSYM'den gelen duyuru ise şöyledir:

KPSS-2021/9: Ticaret Bakanlığının Sözleşmeli Pozisyonlarına Yerleştirme Yapmak İçin Adaylardan Tercih Alınması

Ticaret Bakanlığının sözleşmeli pozisyonlarına, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesine göre istihdam edilmek üzere yerleştirme yapılacaktır. Adaylar, KPSS-2021/9 Tercih Kılavuzuna saat 10.00’dan itibaren aşağıdaki bağlantıdan erişebileceklerdir.

Adaylar tercihlerini, 03 - 08 Kasım 2021 tarihleri arasında ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden yapabileceklerdir. Tercih işlemleri, 08 Kasım 2021 tarihinde saat 23.59'da sona erecektir.

Tercih işlemleri, Ek’te yer alan KPSS-2021/9 Tercih Kılavuzu kurallarına göre, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numarası ve aday şifresi kullanılarak bireysel olarak yapılacaktır. Adayların tercih işlemleri için kılavuzu dikkatlice incelemeleri gerekmektedir.

KONTENJAN DAĞILIMI NEDİR?

Ticaret Bakanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere toplamda 27 kişilik kadro ile alım yapılacak. Bu kapsamda alımlar, Ankara, Antalya, Gaziantep, Ağrı, Ardahan, Artvin, Hatay, İstanbul, Şırnak, Edirne, Kilis, Mardin ve Yozgat illerinde alımm yapılacak.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

KPSS 2021/9 tercih kılavuzu ile alım yapılacak olan Kamu Personeli alımı için adaylrdan 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesndeki nitelikler kapsamındaki şartlar aranacak. Buna göre, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı ve emekli aylığı almıyor omak şartları aranacak.

Özel Olarak ise, ) Sağlık bakımından büro personeli olarak çalışmasına engel hali bulunmaması, KPSS'ye girmiş ve 2020-KPSS sonuçlarına göre lisans mezunları için KPSSP-3, ön lisans mezunları için KPSSP-93 puanı almış olması, Sözleşmeli olarak istihdam edilecek büro personeli pozisyonunun karşısında yer alan bölümlerden mezun olması gerekmektedir.

Aynı Zamanda aşağıdaki Nitelik kodlarındaki eğitim şartlarının taınıyor olması gereklidir.

TERCİHLER NE ZAMAN?

ÖSYM KPSS 2021/9 tercih kılavuzu için tercihler 3 Kasım 2021 tarihi ile başlamış olup en geç 8 Kasım 2021 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Tercihler sadece ÖSYM arcılığı ile yapılacak.

TERCİH ÜCRETİ NE ZAMAN?

Yerleştirme ücreti 25,00 TL’dir. Adaylar tercihlerini yaptıktan sonra yerleştirme ücretini yatıracaklardır. Yerleştirme ücretini yatırmayan adayların yapmış oldukları tercihleri geçersiz sayılacak ve yerleştirme işlemine dahil edilmeyecektir. Yatırılan yerleştirme ücretleri her ne sebeple olursa olsun iade edilmeyecek ve devredilmeyecektir. Yerleştirme ücretini banka şubesinden yatıracak adaylar, bankaların çalışma saatlerini gözönünde bulundurmalıdır.

TERCİH KILAVUZU