KPSS 2020/14 tercih kılavuzu ile Sağlık Bakanlığı 12 Bin Personel alımı yapacak. tercihler 1-7 Aralık 2020 tarihleri arasında alındı. On binlerce başvuru yapıldı ve adayların şu anda en çok merak ettiği konulardan biriside sonuçların ne zaman açıklanacağı oldu. Sağlık Bakanlığı ve ÖSYM tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağı hakkında bilgi vermedi. Ancak İşin Olsa ekibi olarak sizlerle geçmiş dönemde yapılan tercihlerde sonuçların açıklanma tarihini paylaşacağız.

DEĞERLENDİRMELER DEVAM EDİYOR!

Sağlık Bakanlığı 12 bin personel alımı için adaylardan KPSS şartı talep etmişti. Bu bağlamda Ön Lisans ve Lisans mezunlarından 2020 yılı ve Lise mezunları için 2018 yılı KPSS'den puan almış olmak şartı aramıştı. Bu yönde tercih alınmış olup pozisyonuna göre Sağlık Bakanlığı Değerlendirme yapıyor. Değerlendirmeler adayların KPSS'den almış oldukları puanlar ile yapılacak. Alanında göre en yüksek puandan başlanarak en düşük puana göre sıralama ile yapılacak.

YERLEŞTİRME SONUÇLARI NEREDEN DUYURULACAK?

Adaylar, yerleştirme sonuçlarını T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin internet sayfasından öğrenebileceklerdir. Yerleştirme bilgileri, yerleştirme sonuçları ÖSYM’nin internet sayfasından adaylara ve kamuoyuna açıklandıktan sonra ÖSYM tarafından ilgili kuruma elektronik ortamda verilecektir. Yerleştirme sonuçları ile ilgili olarak adaylara ve kurumlara postayla herhangi bir belge gönderilmeyecektir. Sözleşmeli pozisyonlara yerleşen adaylar atanmak üzere doğrudan yerleştirildikleri kuruma başvuracaklar, atanmak için hangi evrakın gerekli olduğunu ve bu evrakın hangi tarihe kadar nereye teslim edilmesi gerektiğini Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğünün internet sitesinden öğreneceklerdir.

TERCİH SONUÇLARI GENELDE 1 HAFTA İÇERİSİNDE AÇIKLANIYOR!

Sağlık Bakanlığı geçtiğimiz dönemlerde yayımladığı kılavuzlara göre Tercih sonuçları tercihlerin bitmesinden sonra bir hafta içerisinde açıklıyor. Buna göre:

  • KPSS 2020/8 Tercihleri 16 - 22 Haziran 2020 tarihleri arasında alınmıştı ve sonuçlar 01 Temmuz 2020 tarihinde açıklandı.
  • KPSS 2020/4 tercihleri 14-20 Şubat 2020 tarihleri arasında alınmıştı ve sonuçları 04 Mart 2020 tarihinde açıklandı.
  • KPSS 2019/7 tercihleri 13-19 Aralık 2019 tarihlerind elaınmıştı ve sonuçlar 27 Aralık 2020 tarihleri arasında açıklanmıştı.

KPSS 2020/14 TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

Yukarıdaki verilere baktığımızda sonuçların bir hafta içerisinde açıklanacağını düşünüyoruz. Bu yönde tercihler 07 Aralık 2020 tarihinde sona ermiş olup sonuçların en geç 17 Aralık 2002 tarihine kadar açıklanmasını bekliyoruz.

ATAMA İŞLEMİ:

ÖSYM tarafından yerleştirilen adayların atama işlemleri, Sağlık Bakanlığı tarafından yapılacaktır. Yerleştirildikleri hâlde atama için öngörülen niteliklere sahip olmayan veya gerekli belgeleri süresi içinde yerleştirildiği kuruma teslim etmeyen adayların Sağlık Bakanlığı tarafından atamaları yapılmayacaktır.

Tercih sonuçlarından anında haberdar olmak için İşin Olsa İOS Mobil Uygulaması İçin BURAYA, İşin Olsa Android Mobil Uygulaması İçin BURAYA tıklayarak ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim