Karayolları Genel Müdürlüğü 2020 yılı personel alımı için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme merkezi Başkanlığı aracılığı ile KPSS 2020/13 tercih kılavuzu yayımlanmıştı. Adaylar tercihlerini 07 - 12 Ekim 2020 tarihleri arasında gerçekleştirdiler. tercih yapmış olan adayların tek merak ettiği konulardan birisi olan yerleştire sonuçlarının ne zaman açıklanacağı oldu. İşin Olsa ekibi olarak bu haberimizde sizlere KGM 170 Personel Alımı hakkında tüm detayları aktaracağız.

170 Personel Alımı Yapılacak!

ÖSYM aracılığı ile gelmiş olan duyuru ile Karayolları Genel Müdürlüğü bünyesindeki eksikliği karşılamak amacı ile Ön Lisans ve Lisans mezunu personel alımı yapacak. Tüm yerleştirme işlemleri sonucunda tam 170 aday yerleşmiş olacak.

Bu kapsamda alımlar Ön Lisans için 68 kişilik kadro ile Tekniker alımı yapılacak. Alımlar Ankara, Bursa, Elazığ, Erzurum, İstanbul, Kars, Kastamonu, Kayseri, Konya, Samsun, Sivas, Trabzon ve Van illerinde yapılacak.

Lisans mezunu için ise 3 Mimar, 2 şehir Plancısı ve 107 Mühendis alımı yapılacak. Alımlar Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Elazığ, Erzurum, Kars, Kastamonu, Kayseri, Konya, Samsun, Sivas, Trabzon ve Van illerinde yapılacak.

Yerleştirme ve Değerlendirmeler Nasıl Yapılacak?

ÖSYM 7-12 Ekim 2020 tarihleri arasında alınan tercih işlemleri değerlendirmee girdi. Geçtiğimiz gün sona eren tercihler şu anda ÖSYM aracılığı ile incelenmekte olup sözleşmeli personel pozisyonlarına yerleştirme, ÖSYM tarafından merkezi olarak yapılacaktır. Yerleştirmeler adayların KPSS'den almış oldukları puanlara göre en yüksek puandan en düşüğüne kadar sıralama ile yapılacak. Yerleştirme işlemlerinde aynı puanı alan adaylar arasından mezuniyet tarihi itibarıyla önce mezun olmuş olana, bunun aynı olması halinde de yaşı büyük olana öncelik tanınacaktır.

Yerleştirme Sonuçları Ne Zaman Nerede Açıklanacak?

KGM personel alımına tercih yapmış olan adaylar tercihi için sonuçları beklemeye başladılar. ÖSYM tarafından incelenen tercihler değerlendirme aşamasından geçtikten sonra adaylara dyurulacaktır.

Adaylar, yerleştirme sonuçlarını T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin internet sayfasından öğrenebileceklerdir. Yerleştirme bilgileri, yerleştirme sonuçları ÖSYM’nin internet sayfasından adaylara ve kamuoyuna açıklandıktan sonra ÖSYM tarafından ilgili kuruma elektronik ortamda verilecektir. 

Sözleşmeli pozisyonlara yerleşen adaylar atanmak üzere doğrudan yerleştirildiği kuruma başvuracaklar, atanmak için hangi evrakın gerekli olduğunu ve bu evrakın hangi tarihe kadar nereye teslim edilmesi gerektiğini yerleştirildiği kurumdan öğreneceklerdir.

Bu kapsamda tercihlerin 12 Ekim 2020 tarihinde sona ermesinin ardından sonuçların önümüzdeki hafta 19 - 23 Ekim 2002 tarihleri arasında beklenmektedir.

TERCİH SONUÇLARI AÇIKLANDIĞINDA HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİNİZ.

Editör: TE Bilisim