Birçok sağlık mezunu adayın merakla beklediği ve bakanlık tarafından sağlık personeli alımı yapılacağının duyurulmasından bu yana merakla bekleyişin sürdüğü 2019 yılı için 12 bin sağlık personelinin atamasında ilan tarihi ve alımlara ilişkin detaylar da netlik kazandı. İşte binlerce adayın merakla beklediği o alım tarihine ilişkinde detaylar.

İlk Açıklamalar Ağustos’u Göstermişti

Adayların KPSS puanları ile başvuru yapacakları ve toplamca 12 bin sağlık personelinin istihdam edileceği alıma ilişkin haber geçtiğimiz aylarda Sağlık Bakanlığı tarafından verilmişti. Mart ayında duyurulan alım açıklamasının ardından alımlar ertelenmiş ve birçok aday beklemekten yorulmuştu. Bugün ise açıklanan haber sonrası ise adayları sevindirecek gelişme Sağlık Profesyonelleri Platformu tarafından geldi. Buna göre Sağlık Bakanlığı tarafında işaret edilen ağustos ayında alımların yapılacağı netlik kazandı. Yapılan açıklamaya göre kılavuzun 7 Ağustos 2019 tarihinde yayınlanacağı bildirildi.

Farklı Branşlarda Toplamda 12 Bin Sağlık Personeli Alınacak

Özellikle sağlık personeli alımı için yapılan açıklamada biyologdan odyologa, hemşireden diyetisyene, ebeden sosyal çalışmacıya birçok farklı sağlık branşından aday istihdam edilecek olup binlerce aday ilanın yayınlanacağı ve tercihlerin alınacağı günü beklemekteydi. Yapılan son açıklama ile bu belirsizlik ortadan kalktı. Buna göre 7 Ağustos’ta hem kılavuz açılacak olup hem de adaylardan tercihleri alınacak. İlgili alıma dair kadro detayları ve alım şartları için: https://www.isinolsa.com/memur-alimlari/saglik-bakanligi-12-bin-memur-personel-alimi-tarihi-ve-sartlari-h27476.html

Editör: TE Bilisim