Az önce ÖSYM üzerinde yayımlanmış olan duyuruya göre KPSS 2020/13 terzih Kılavuzu ile Karayolları Genel Müdürlüğü bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere Ön Lisans ve Lisans mezunu sözleşmeki kamu personeli alımı yapacak. Bu kapsamda KGM adaylardan KPSS şartı arayacak olup tercih kılavuzuna göre başvuru şartları, kadro Dağılımı ve alım yapılacak şehirler belli oldu.

Adaylar tercih işemlerini 07 Ekim 2020 tarihi ile 12 Ekim 2020 tarihleri arasında ÖSYM aracılığı ile gerçekleştirecekler.

KPSS 2020/13 İle 170 Kamu Personeli Alınacak!

Karayolları Genel Müdürlüğü 170 kişilik kadro ile, Ön Lisans Mezunu Tekniker Alımı yapacak. Lisans Mezunu ise Şehir Plancısı Alımı, Mühendis Alımı, Mimar Alımı yapacak. Bu kapsamda ön lisans ve lisans mezunu kadro dağılımı şöyledir.

Ön Lisans Mezunu 68 Tekniker Alınacak!

Karayollarına Ön Lisans mezunu toplamda 68 kişilik kadro ile Tekniker alımı yapılacak. Alımlar Ankara, Bursa, Elazığ, Erzurum, İstanbul, Kars, Kastamonu, Kayseri, Konya, Samsun, Sivas, Trabzon ve Van illerinde yapılacak.

Lisans Mezunu 112 Şehir Plancısı, Mühendis, Mimar Alınacak!

Karayolları Genel Müdürlüğü Lisans mezunu adaylar içerisinden 3 Mimar, 2 şehir Plancısı ve 107 Mühendis alımı yapılacak. Alımlar Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Elazığ, Erzurum, Kars, Kastamonu, Kayseri, Konya, Samsun, Sivas, Trabzon ve Van illerinde yapılacak.

2018 KPSS İle Alım Yapılacak!

Adayların, bu kılavuzda lisans düzeyinde ilan edilen sözleşmeli pozisyonları tercih edebilmeleri için 22 Temmuz 2018 tarihinde yapılmış olan Kamu Personel Seçme Sınavına (2018-KPSS Lisans); ön lisans düzeyinde ilan edilen sözleşmeli pozisyonları tercih edebilmeleri için ise 4 Kasım 2018 tarihinde yapılmış olan Kamu Personel Seçme Sınavına (2018-KPSS Ön Lisans) girmiş ve bu sınavların en az birinden ilgili KPSS puanını almış olmaları gerekir.

KGM Kamu Personeli Alımı Şartları:

KGM personel alımı için adaylardan 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Bu kapsamda adaylar başvuru yapabilmeleri için, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak şartları aranacak.

Tercih Ücreti Ne Kadar?

Yerleştirme ücreti 20,00 TL’dir. Adaylar tercihlerini yaptıktan sonra yerleştirme ücretini yatıracaklardır. Yerleştirme ücretini yatırmayan adayların yapmış oldukları tercihleri geçersiz sayılacak ve yerleştirme işlemine dahil edilmeyecektir. Yatırılan yerleştirme ücretleri her ne sebeple olursa olsun iade edilmeyecek ve devredilmeyecektir. Yerleştirme ücretini banka şubesinden yatıracak adaylar, bankaların çalışma saatlerini gözönünde bulundurmalıdır.

TERCİH KILAVUZU BURADA