Haziran ayına gireceğimiz şu günlerde çeşitli platformlar üzerinden kamu elemanı alımı ilanları da artış gösteriyor. Hafta itibari ile Devlet Personel Başkanlığı internet sitesi üzerinden KPSS A puanı ile adayları istihdam edecek kurumlar ilan yayınlıyor. KPSS A gurubu puan türü ile yapılacak olan alımlarda adaylar SGK ve KOSGEB kurumlarının birimlerinde görevlendirmek üzere istihdam edilecek.

Sosyal Güvenlik Kurumu toplamda 400 memur alımı gerçekleştirecek olup bunun yanı sıra KOSGEB ise 57 memur alacak. SGK tarafından açıklanan ilanda adaylar Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcısı görevine atanacak. İki branş genelinde yapılan ilanlarda 350 kişi hukuk, siyasal bilgiler, iktisadi ve idari bilimler, iktisat, işletme, bankacılık, sigortacılık bölümlerinden mezun olmak şartı ile diğer 50 kişi ise matematik, istatistik ve aktüerya bölümlerinden mezun olanlar arasından seçilecek. Toplam 400 kişilik kadroda adayların en az 75 KPSS puanına sahip olması gerekiyor.

KOSGEB tarafından yayımlanan ilanda ise kurum 4 farklı branştan personel alımı yapacak olup Mühendislik Fakültelerinin Endüstri veya Makine Mühendisliği bölümleri, Siyasal Bilgiler, İktisadî ve İdarî Bilimler, İktisat veya İşletme Fakültelerinin İktisat, İşletme veya Maliye bölümleri, Mühendislik Fakültelerinin Metalürji Mühendisliği ve Kimya bölümü mezunları arasından seçim yapacak. Yine kadroya başvurmak isteyen adayların en az 70 KPSS puanına sahip olması gerekiyor.

Ayrıca başvuru yapmak isteyen adayların genel memur atama şartları ve kurumların belirlediği özel şartları yerine getirmesi gerekiyor. İlgili ilanlara ulaşmak için:

http://kamuilan.dpb.gov.tr adresinden Memur (KPSS – A) menüsünü seçmeleri gerekiyor.

Editör: TE Bilisim