Kamu personeli alımı başvurusu yapacak adaylar dikkat! KPSS Başvuru kılavuzu açıklandı!

Bilindiği gibi kamu kurumlarında ilk kez memur alımı başvurusu yapmak isteyen adaylardan bir çok kamu kurumu KPSS'den belirli bir puan almaları şartı arıyor. Bu kapsamda merkezi atamalarda puanı daha fazla olan adayların atanmaları için daha fazla öncelik hakkı bulunuyor. Ölçme seçme ve yerleştirme merkezi tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre yüksek öğrenim kurumlarında 2 yıllık meslek yüksek okuluna mezun durumunda olan ve mezun olan adaylara yönelik olarak Kamu Personeli Seçme Sınavı başvuru kılavuzu açıklanmıştır. Önlisans KPSS Başvuruları başladı.  Bu kapsamda önlisans 2020 KPSS sınavı ne zaman yapılacak belli oldu. Adaylar 25 Ekim 2020 tarihinde sınava girecekler. Bunun öncesinde başvurularını ÖSYM aracılığı ile iletmeleri gerekiyor. Başvurular ise Bugün 21 Ağustos 2020 tarihinde başladı.

MEMUR ALIMI BAŞVURU YAPACAK ADAYLAR DİKKAT! HES KODU GEREKİYOR

KPSS son başvuru tarihi nedir? Başvurular 2 Eylül 2020 tarihinde sona erecek. Elektronik ortamda devam edecek olan başvurular için geçtiğimiz haftalarda ölçme seçme ve yerleştirme merkezi tarafından açıklanan değişikliğe göre HES kodu ile başvuru yapılabilecek. Hayat eve sığar uygulaması üzerinden menülerde yer alan hes kodu ekranı kullanılarak sınav tarihi günü ve daha sonraki tarihler de geçerli olmak kaydı ile resmi internet sitesi aracılığı ile gerekli olan başvuru işlemleri yapılabilecektir.

HES kodu nasıl alınacak? Mobil uygulamalar kullanan vatandaşlar için hayat eve sığar uygulamasını giriş yaparak HES kodu işlemleri menüsü altından yapılabilecek. Uygulama kullanmayanlar için https://hayatevesigar.saglik.gov.tr  internet sitesi aracılığı ile giriş yaparak HES kodu işlemlerinden alınabilecek.

Önlisans KPSS başvuruları nasıl yapılacak? ÖSYM Aday  işlemleri sistemi aracılığı ile başvurular online ya da Türkiye genelinde açıklanan ÖSYM başvuru merkezlerine gidilerek gerçekleştirebilecek. Bunun öncesinde HES kodu oluşturmak ve bu kod ile birlikte başvuru yapmak gerekmektedir.

BAŞVURU KILAVUZU: https://www.osym.gov.tr/TR,19456/2020-kamu-personel-secme-sinavi-kpss-on-lisans-basvurularinin-alinmasi-21082020.html

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim