İŞKUR üzerinden kamu ve özel sektör ilanları nisan ayının ikinci haftası sonu itibariyle de devam ediyor. Bu kapsamda kurum üzerinden farklı alanlarda ve branşlarda personel alımları yapılmakta olup yayınlanan en son ilanlarda hastanelerde görevlendirilmek üzere toplamda 244 sağlık personeli alınacaktır. İlgili alımlara başvurmak isteyenlerin ise sağlaması gereken birtakım başvuru şartları bulunmaktadır.

Sağlık Personeli Başvuru Şartları

Özel sektörde görevlendirilmek üzere farklı kadrolarda sağlık personeli alımı yapılacak olup adayların ilgili ilanlarda istenen başvuru şartlarını sağlaması gerekmektedir. Bu doğrultuda ilana ve kadro türü, pozisyona göre değişen başvuru şartları bulunmaktadır. Genel olarak sağlanması gereken şartlar ise şu şekildedir.

Türk vatandaşı olmak, İŞKUR’a kayıtlı olmak, 18 yaşından büyük olmak, ilanda yer alan ilgili ilde ikamet ediyor şartını sağlamak, en az lise mezunu olmakla birlikte bazı kadrolar için üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olmak, istenilen tecrübe veya deneyim şartını sağlamak, evde bakım vs gibi kadrolar için sertifika veya ilgili belgeye sahip olmak, istenilen yaş aralığında olmak, esnek çalışma saatlerine uyum sağlayabilecek olma gibi birtakım şartların sağlanması gerekmektedir.

Kadro Dağılımı Nedir?

İŞKUR üzerinden yapılacak olan özel sektör sağlık personeli alımında kadro dağılımı şu şekildedir: 101 hemşire, 58 Hasta ve Yaşlı Bakım Elemanı, 19 ebe, 14 hastane temizlik görevlisi, 6 ATT, 6 biyolog, 6 ebe-hemşire, 6 hasta refakatçisi, 5 hekim-pratisyen, 3 anestezi teknikeri ve biyomedikal cihaz teknikeri, diğer diyetisyenler, hastane hizmetlisi, 2 hasta danışmanı, hasta kabul elemanı ve diğer kadrolarında alım yapılacaktır.

Sağlık Personeli Başvuru Şekli

İlgili ilanlara İŞKUR üzerinden https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsMeslek.aspx adresinden meslek ismine göre seçerek ulaşmak mümkündür. Online başvuru yapmak için adayların İŞKUR’a kaydolmaları gerekmektedir.

Editör: TE Bilisim