Gençlik ve Spor Bakanlığı 2021 yılı için Sözleşmeli olarak Memur Alımı yapacak. Başvurular 04 - 20 Ocak 2021 tarihleri arasında alındı. Binlerce aday başvuruda bulundu. Adaylar için sırada sonuçların ne zaman açıklanacağı merak konusu oldu. Peki başvuru yapan binlerce aday için müjde ne zaman gelecek? Başvurular nasıl değerlendirilecek? İlan hakkında detaylar nedir?

Sözlü Sınav Sonucu İle 500 Yurt Yönetim Memuru Alınacak!

Gençlik ve Spor Bakanlığı yayımladığı ilanda 63 farklı şehirde 500 kişilik kadro ile Yurt Önetim Memuru Alımı yapacak. Alımlar Erkek ve Kadın adaylar içerisinden yapılacağından 270 Kadın ve 230 Erkek aday ataması yapılacak. Alımları Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapılacak Sözlü sınav belirleyecektir.

Başvuru Değerlendirmesi Nasıl Yapılacak?

Adaylar Bakanlıpın Yurt Yöneti Memuru alımına KPSS Puanı ile başvuru yaptılar. Bu yönde Bakanlık tarafından Cinsieyete göre yapılan Sıralama ile değerlendirme yapılacak. Şehre göre ve Cinsieyete göre adayların KPSS puanı sırasına göre en yüksek puandan başlamak üzere en düşük puana kadar sıralacak. Sözlü sınava kadro sayısının 4 katı kadar aday katılacak. Ayrıca Sözlü sınava girmeye hak kazanan son sıradaki aday ile aynı puana sahip birden fazla adayın bulunması halinde, bu adayların tamamı sözlü sınava çağırılacaktır.

Başvuru Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Gençlik ve Spor Bakanlığı Yurt Yönetim Memuru alımı başvuruları 04 - 20 Ocak 2021 tarihi ile yapıldı.Sözlü sınava girmeye hak kazanan adaylar ile ilgili duyuru daha sonra Bakanlığımız internet sitesinde ilan edilecek olup adaylara ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

Geçtiğimiz yıllarda yapılan Yurt Yönetim memuru alımları için sonuçları 10 gün içerisinde açıklanmıştı. Yurt Yönetim memuru en son 2018 yılında yapılmıştı. Bu kapsamda 20 Ocak 2021 tarihi ile sona eren 500 Yurt Yönetim Memuru Alımı sonuçları 31 Ocak 2021 tarihine kadar veya Şubat ilk haftası açıklanması bekleniyor.

Yurt Yönetim Memuru Alımı sonuçlarından anında haberdar olmak için İşin Olsa Mobil Uygulamasını indirebilirsiniz. Uygulama tamamen ücretsiz ve sizin kolay kullanımını için hazırlanmıştır. Her gelişmeden anında haberdar olmak için,

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA