Gençlik ve Spor Bakanlığı ( GSB ) 2021 yılı için 2000 Kamu Personeli Alımı yapacak.

Geçtiğimiz haftalarda yayımlanmış olan duyuru ile Bakanlık bünyesindeki eksikliği tamamlamak adına 2021 yılı için 2000 Kamu Personeli Alımı yapacapını ifade etmişti. İşin Olsa ekibi olarak sizlere alım yapılacak kadro ve başvuru şartları hakkında detayları aktaracağız.

2000 Antrenör Alımı Müjdesi

Gençlik ve Spor Bakanlığı 2021 Ocak ayında yaptığı açıklamada Bakanlık bünyesine 2000 Antrenör Alımı yapılacağını bildirmişti. Yapılan açıklamaya göre alımlar önümüzdeki günlerde yapılacak. GSB Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu verdiği 2000 personel alımı müjdesini sosyal medya hesabında paylaşmıştı. Söz konusu açıklama ise şöyle:

Üst düzey sporcular yetiştirmek için spor bilimi verilerinin etkin bir şekilde kullanılması gerekir. Artık elit sporcu gelişimini sadece şansa bırakamayız. Bu amaçla nitelikli antrenörler yetiştirmemiz gerekiyor. Bu doğrultuda 2 bin antrenör alımı yapacağız, yazışmaları devam ediyor. Sözümüz söz.

Antrenör Alımı Başvuru Şartları Nedir?

Gençlik ve Spor Bakanlığı adaylardan genel ve özel nitelikler talep edecek. Bu yönde genel olarak adayların 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikleri taşıyor olmaları gereklidir. Buna göre,

  • Türk vatandaşı olmak,
  • Kamu haklarından mahrum bulunmamak,
  • Başvuru tarihinin son günü itibariyle 60 yaşından büyük olmamak,
  • Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçları ile şike veya teşvik primi suçlarından mahkum olmamak,
  • Erkek adaylarda askerlikle ilişkisi olmadığına dair terhis belgesi, en az bir yıllık tecil belgesi vb. belgeleri ibraz etmiş olmak (Askerde olan adaylar da sınava başvurabileceklerdir. Ancak, yoklama kaçağı ve bakaya durumunda bulunan adayların sınava başvuruları kabul edilmeyecektir.) ,
  • Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek hastalığı bulunmamak,
  • 7/1/1993 tarihli ve 21458 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Amatör Spor Dalları Ceza Yönetmeliğine veya ilgili federasyon disiplin talimatına göre bir defada altı aydan fazla, değişik suçlardan toplam bir yıldan fazla veya doping suçu nedeniyle ceza almamış olmak,

KPSS Şartı Ne Olcak?

Gençlik ve Spor Bakanlığı sözleşmeli olarak alımını yapacağı 2000 Antrenör alımı için adaylarda 2020 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından B Grubu puana göre KPSSp3 puan türünden en az 50 puan almış olmak şartı aranacak.

Eğitim Şartı Nedir?

Üniversitelerin beden eğitimi ve spor öğretimi veren yükseköğretim kurumlarından veya yurt dışındaki dengi okullardan mezun olmak şarttır.

Başvurular Ne Zaman Başlayacak?

GSB 2021 yılı Antrenör alımı için adayların beklentisi arttı. Müjdeyi veren Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu başvuru tarihleri hakkında herhangi bir açıklama da bulunmadı. Söz konusu açıklana Ocak ayında gelmişti. Adaylar İlanın Mart ayı bitmeden veya Nisan ayınnı ilk haftası yayımlanması bekleniyor. 

İlan hakkında gelecek herhangi bir yeni açıklama veya başvuru kılavuzundan anında haberdar olmak için İşin Olsa uygulamasını telefonunuza indirerek anında haberdar olabilirsiniz.

İOS Uygulama İçin BURAYA

Android Uygulama için BURAYA