Göç İdaresi Genel Müdürlüğü geçtiğimiz günlerde yayımladığı ilana göre farklı pozisyonlarda personel alımı yapacak. Adayların değerlendirilmeleri KPSS puanı durumuna göre ve sözlü sınav sonucuna göre yapılacak olup İşin Olsa ekibi olarak sizlere ub haberimizde ilanın detaylarını aktaracağız.

İLANIN DETAYLARI:

Göç idaresi Genel Müdürlüğü bünyesine iki farklı pozisyonda alım yapacağını bildirdi. Bu kapsamda Taşra teşkilatında bulunan farklı illerdeki müdürlüklere 40 Büro Personeli ve 8 Sosyal Çalışmacı alımı yapacak. Alımlar sözleşmeli olarak yapılacak olup tüm aşamaları geçen adaylar görevlerine başlayacak.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR!

Göç idaresi Genel Müdürlüğü personel alımı başvuruları 01 kasım 2019 tarihi itibari ile başladılar ve en geç 15 kasım 2019 tarihine kadar tamamladırlar. Henüz başvuru yapmamış olan adaylar için başvurularda son gün ve adaylar en geç 18:00 a kadar başvuru yapmaları gereklidir. Başvrular ise Elektronik ortamda e-Devlet üzerinden yapılacak.

KİMLERİN BAŞVURUSU KABUL EDİLECEK?

Göç idaresi Genel Müdürlüğü personel alımı başvuruları bazı nitelikler doğrultusunda kabul edielcek. Bu bağlamda adaylardan 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar, 35 yaşını dolrumamış olanlar. Kamu Personeli Seçme Sınavından Lisans seviyesinde KPSSp3 puan türünden 2018 yılına göre puan almış olanların, Eğitim niteliklerini taşıyanların başvuruları kabul edilecektir. Ayrıca adaylar sadece bir pozsiyona başvuru yapacaklardır.

BAŞVURULARIN DEĞERLENDİRİLMESİ

Müracaatlar tamamlandıktan sonra adaylar, tercihleri ve 2018 yılı KPSS (B) grubu KPSSP3 puan türü esas alınarak en yüksek puana sahip adaydan başlanarak puan sıralamasına tabi tutulacak olup, pozisyonlar esas alınarak her il için ilan edilen pozisyon sayısının 5 (beş) katı kadar aday, Giriş (Sözlü) Sınavına katılmaya hak kazanacaktır.

Aynı pozisyon için başvuran adaylardan en son adayın aldığı puan ile aynı puana sahip adaylar da Giriş (Sözlü) Sınavına katılmaya hak kazanacaktır. Aynı puana sahip adaylar soyadı sıralamasına göre ilan edilecektir.

Göç İdaresi Genel Müdürlüğünce; pozisyonlar esas alınarak her il için ayrı ayrı olmak üzere ilan edilen pozisyon sayısının 5 (beş) katı kadar sınava katılmaya hak kazanan adaylara ait il bazlı listeler, Genel Müdürlüğümüzün (www.goc.gov.tr) internet sitesinde ilan edilerek duyurulacaktır.

Giriş (Sözlü) Sınavına çağırılacak adaylara ait listeler ile Giriş (Sözlü) sınav günü, saati ve yeri Genel Müdürlüğümüzün (www.goc.gov.tr) internet sitesinde ilan edilerek ayrıca duyurulacaktır. Resmi internet sitesi üzerinden yapılan ilanlar tebligat hükmünde olup ilgili adaylara ayrıca yazı ile bildirimde bulunulmayacaktır.

Sınav komisyonu Giriş (Sözlü) sınav günü sınav başvuru belgelerini teslim eden adayların gerekli şartları taşıyıp taşımadıklarını kontrol edecektir. Şartları taşıyan adaylar, Giriş (Sözlü) Sınavına alınacaktır.

Sözlü sınav günü başvuru belgelerini teslim etmeyen adaylar ile belgeler üzerinde yapılan incelemede şartları taşımadığı tespit edilen adaylar, Giriş (Sözlü) Sınavına alınmayacaktır.

SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü başvuru sonuçlarının ne zaman açıklanacağı hakkında herhangi bir tarih vermedi. Ancak önümüzdeki günlerde yapılacak duyuruya göre sonuçlar açıklanacak. Alım sayısı fazla olmadı için sonuçların 10 gün içerisinde açıklanacağını ön görüyoruz.

İLANIN DETAYLARI

Editör: TE Bilisim