Göç İdaresi Genel Müdürlüğü bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı kadrolarda 1309 Kamu personeli Alımı yapacak. Başvurular 21-25 Haziran 2021 tarihleri arasında yapılacak olup adaylar tarafından başvuruların nasıl yapılacağı merak ediliyor. Aynı zamanda alımların en az Lise mezunu personel alımı kapsamında ve en az 65 KPSS Puanı İle personel alımı kapsamında yapılması ile başvuru sayısını oldukça fazla beklemekteyiz. Bu doğrultuda İşin Olsa ekibi olarak bu haberimizde sizlere Nasıl Başvuru yapılacağı ve diğer bilgiler hakkında bilgilerimizi aktaracağız.

1309 KAMU PERSONELİ ALINCAK! REKOR BAŞVURU BEKLENİYOR

Resmi gazetede 19 haziran 2021 tarihi ile yayımlanmasının ardından binlerce aday tarafından ilgi gördü. Yıl başında içişleri Bakanlığından da oldukça yüksek rakamlı bir personel alımı yapılmıştı. Bu sefer Bakanlığın Göç İdaresi Genel Müdürlüğüne yapılacak.

Bu kapsamda Göç İdaresi Genel Müdürlüğü 1309 kişilik boş kadro ile, 20 Avukat, 14 Sosyal Çalışmacı, 60 Şoför ve 1215 Koruma ve Güvenlik Görevlisi alımı yapacak. Alımlar 28 farklı şehirde yapılacak olup başvuruların on binlerce sayıya ulaşması bekleniyor.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

İlanın yayımlanması ile adayların merak konusu olan bir konuda başvuru şartları oldu. Adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak.

Özel olarak ise, Lise, Ön Lisans veya Lisans eğitimini tabloda belirtilen kadrolara göre ilgili bölümlerde tamamlamış olmak, 2020 yılında yapılan KPSS'den P94, P93 veya P3 puan türünden en az 65 puan almış olmak, 35 yaşından büyük olmamak gibi şartları taşıyan adaylar başvuru yapabilecek. Başvuru şartları hakkında bilgi almak için aşağıdaki haberi inceleyebilirsiniz.

İLGİLİ HABER: İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi 1309 Memur Alımı İlanı - Lise, Ön Lisans ve Lisans

NASIL BAŞVURU YAPILACAK?

Başvurular 21 Haziran 2021 tarihi ile başlayacak ve 25 Haziran 2021 tarihi ile sona erecek. Başvuruda bulunmak isteyen adaylar nasıl başvuru yapılacağını merak ediyor. Öncelikle belirtelim ki başvurular elektronik ortamda yapılacak. Aşağıdaki adımları inceleyerek başvuru yollarını görebilirsiniz.

1. ADIM: İçişleri Bakanlığının resmi İnternet adresi olan www.icisleri.gov.tr adresine giriş yapınız.

2 ADIM: Mezuniyete göre forma giriş yapını,

  • Lisans mezunu Personel Alımı için “Göç İdaresi 2021 Yılı 4/B Sözleşmeli Personel Lisans Giriş (Sözlü) Sınavı İş Talep Formu”
  • Ön lisans mezunu Personel Alımı için “Göç İdaresi 2021 Yılı 4/B Sözleşmeli Personel Ön Lisans Giriş (Sözlü) Sınavı İş Talep Formu”
  • Lise mezunu Personel Alımı için “Göç İdaresi 2021 Yılı 4/B Sözleşmeli Personel Lise Giriş (Sözlü) Sınavı İş Talep Formu”

3. ADIM: KPSS (B) Grubu puan türünden kendisine uygun olanı seçerek Bakanlığın sitesi üzerindeki başvuru ekranı üzerinden e-Devlet şifresi ile erişip elektronik ortamda müracaat edeceklerdir.

NOT: Müracaatlar elektronik ortamda alınacağından posta yolu ile ya da bizzat müracaatlar kabul edilmeyecektir.

BAŞVURU HAKKINDA DUYURULARDAN HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİNİZ

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

Editör: TE Bilisim