Gelir İdaresi Başkanlığı yeni bir duyuru yayımlayarak bünyesndeki eksikliği karşılamak için Sözleşmeli Personel Alımı yapacağını bildirdi. Yapılan duyuruya göre 46 farklı şehirde alım yapılacak. Peki alım yapılacak şehirler nedir? Kimler başvuru yapabilir? Taban KPSS Puanı kaç? gibi tüm bilgileri sizlere haberimizde aktarıyoruz.

46 FARKLI ŞEHİRDE 87 PERSONEL ALINACAK! İŞTE ŞEHİRLER:

Gelir İdaresi Başkanlığı yayımladığı ilana göre başkanlığın Merkez ve Taşra teşkilatında bulunan eksikliği gidermek için 46 farklı şehirde 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesinde göre 87 Sözlemeli Tekniker alımı yapacak. İşte şehre göre Tekniker kadrosu dağılımı:

Alımlar, 26 Elektrik, 7 İnşaat, 7 İklimlendirme, 8 Makine, 4 Ağaç İşleri, 19 Tesisar ve 16 Bilgisayar teknikeri alanlarında yapılacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Genel Şartlar:

Adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Buna göre " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak " şartları aranacak.

Özel Şartlar:

Yaş şartı:  01.01.2021 tarihi itibarıyla 35 (otuz beş) yaşını doldurmamış olmak (01.01.1986 tarih ve sonraki doğumlular başvurabilecektir.)

KPSS Şartı: ÖSYM tarafından 2020 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavına (KPSS Ön Lisans) katılmış ve KPSSP93 puan türünden en az 70 puan almış olmak.

Eğitim Şartları:

BAŞVURULAR NE ZAMAN?

Gelir idaresi Başkanlığı Tekniker alımı başvuruları 08 Mart 2021 tarihi ile başlayacak olup en geç 17 Mart 2021 tarihine kadar devam edecektir. Adaylar başvurularını http://sinav.gib.gov.tr adresindeki “Online Sınav Sistemi”ne kayıt olarak, sistemde yer alan sınav başvuru formunu elektronik ortamda doldurmaları suretiyle yapılacaktır. Başvuru formunun doldurulmasına ilişkin açıklamalar internet sitesinde yer almaktadır.

İLANIN TAM METNİ