Gelir İdaresi Başkanlığı 280 Kamu Personeli Alımı ilanı yayımladı. Az Önce Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının resmi internet adresi üzerinde yayımlanmış olan ilana göre Gelir İdaresi Başkanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 66 farklı şehirde Şoför Alımı Yapacak. Adaylardan bu kapsamda KPSS şartı ve Eğitim şartı aranacak. Peki kimler başvuru yapabilecek? Alım yapılacak şehirler hangileri? Başvurular ne zaman yapılacak? Tüm detaylar haberimizde.

66 ŞEHİRDE ŞOFÖR ALIMI YAPILACAK!

Gelir İdaresi Başkanlığı yayımladığı ilan ile Sözleşmeli Destek Personeli Şoför Giriş Sınavı yapacak. Bu doğrultuda ilanda yapılan açıklamaya göre,

Başkanlığımız merkez ve taşra teşkilatında 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin (B) fıkrasına göre istihdam edilmek üzere, 06.06.1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan “Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar” ın Ek 2 nci maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi gereğince, yapılacak sözlü sınav esas alınmak suretiyle, aşağıda belirtilen görev yerlerinde Destek Personeli (şoför) pozisyonunda toplam 280 (iki yüz seksen) sözleşmeli personel alınacaktır.

Hangi Şehirlerde Alım Yapılacak?

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Adaylardan Genel olarak,

657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki A bendinde bulunan şartlar aranacak. Buna göre,

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Kamu haklarından mahrum olmamak,
  • Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,
  • Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek,
  • Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak,
  • Herhangi bir suç hükümlülüü olmamak,

şartları aranacak.

Özel Olarak ise adaylardan,

Yaş Şartı: 01.01.2021 tarihi itibarıyla 35 (otuz beş) yaĢını doldurmamış olmak (01/01/1986 tarih ve sonraki doğumlular başvurabilecektir.).

KPSS Şartı: ÖSYM tarafından 2020 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavına (KPSS Ön Lisans) katılmış ve KPSS P93 puan türünden en az 70 puan almış olmak.

Eğitim Şartı: Üniversitelerin ön lisans programlarının herhangi birinden mezun olmak.

Sürücü Belgesi Şartı: Geçerlilik süresi dolmamış D1 veya D sınıfı sürücü belgesine sahip olmak.

BAŞVURULAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Gelir İdaresi Başkanlığının Şoför Alımı ilanına başvurular 15 Şubat 2021 tarihinde başlayacak olup en geç 24 Şubat 2021 tarihine kadar devam edecektir.  Adayların sadece tercih için 5 ilde hakları bulunmakta olup Başvurular, sadece http://sinav.gib.gov.tr adresindeki “Online Sınav Sistemi”ne kayıt olarak, sistemde yer alan sınav başvuru formunu elektronik ortamda doldurmaları suretiyle yapılacaktır. Başvuru formunun doldurulmasına ilişkin açıklamalar internet sitesinde yer almaktadır.

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim