Gelir İdaresi Başkanlığı Şoför Alımı ilanı yayımlandı. Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan Kamu Personeli Alımı ilanına göre Gelir İdaresi Başkanlığı bünyesindeki eksikliğini karşılamak üzere 66 farklı şehirde görevlendirmek üzere Şoför alımı yapacağını bildirmişti. Başvuru süreci Bugün ( 15 Şubat 2021 ) itibari ile başladı. Adaylar başvuru yapmak için hangi niteliklere sahip olmaları gereklidir? Nasıl başvuru yapılacak? Yaş, KPSS ve Sürücü belgesi şartları nedir? İşte tüm detayları siz değerli okurlarımız ile paylaşıyoruz.

Sözlü Sınav Yapılacak?

Gelir İdaresi Başkanlığı bünyesine 280 Şoför alımı için başvuru yapılacak. Gelir İdaresi Başkanlığı için adaylara başvuru sonrası 16 - 25 Mart 2021 tarihleri arasında Ankara’da Sözlü Sınav yapılacaktır. Sözlü sınava katılma şartlarını taşıyan ve usulüne uygun olarak başvuranların; tercih ettiği görev yeri pozisyon sayısının 2 (iki) katından fazla olması halinde, tercih ettikleri görev yeri dikkate alınarak, KPSS puan türünden en yüksek puan almış olan adaydan başlamak üzere 2 (iki) katı aday sözlü sınava çağrılacaktır.

66 Farklı İlde Merkez ve Taşra Teşkilatına Şoför Alımı Yapılacak!

Genel Başvuru Şartları:

Adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler kapsamında " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak" şartları aranacak.

Özel Başvuru Şartları:

Adaylardan özel olarak, KPSS, Yaş ve Belge ve eğitim şartları aranacak. Bu kapsamda,

  • 01.01.2021 tarihi itibarıyla 35 (otuz beş) yaşını doldurmamış olmak (01/01/1986 tarih ve sonraki doğumlular başvurabilecektir.),
  • Üniversitelerin ön lisans programlarının herhangi birinden mezun olmak,
  • ÖSYM tarafından 2020 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavına (KPSS Ön Lisans) katılmış ve KPSS P93 puan türünden en az 70 puan almış olmak,
  • Geçerlilik süresi dolmamış D1 veya D sınıfı sürücü belgesine sahip olmak,
  • Süresi içinde başvuru yapmış olmak.

Başvuru Süreci Başladı! Nasıl Başvuru Yapılır?

Gelir İdaresi Başkanlığının şoför alımı başvuruları başladı. Adaylar başvurularını 15-24 Şubat 2021 tarihleri arasında gerçekleştirecekler. Adaylar başvurularını Elektronik ortamda aşağıdaki bağlantı üzerinden “Online Sınav Sistemi”ne kayıt olarak, sistemde yer alan sınav baĢvuru formunu elektronik ortamda doldurmaları suretiyle yapılacaktır. Adaylar ilanda belirtilen görev yerlerinden en fazla 5 (beĢ) yer için tercihte bulunabilirler.

Başvuru Ekranı İçin Buraya Tıkla

Editör: TE Bilisim