Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu geçtiğimiz günlerde personel alımı ilanı yayımlamıştı. Söz konusu ilan ile bünyesine 47 Personel alımı yapacağını bildiren EPDK bünyesine 8 farklı alanda Kamu Personeli Alımı yapacak. İlan için başvurularda artık sona geldik. İşin Olsa ekibi olarak sizlere bu haberimizde henüz başvuru yapmamış olan adaylar için bilgi vereceğiz. 

8 Farklı Alanda 47 Personel Alımı Kadro Dağılımı:

EPDK Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu kapsamında olmak üzere,2 Teknisyen,  4 Şoför, 5 İletişim Görevlisi, 14 Yönetim Görevlisi, 2 Çözümleyici, 1 Kütüphaneci, 2 Mütercim Tercüman ve 17 Mühendis alımı olmak üzere toplamda 47 personel alımı yapılacak.

Başvurular Sona Eriyor!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumuna personel alımı başvuru süreci 31 Ocak 2022 tarihi ile başlamıştı. Bu kapsamda başvurularda artık sona geldik. En geç 11 Şubat 2022 tarihine kadar alınacak başvurular kabul edilecek olup adaylar başvuurlarını İnternet'ten gerçekleştirecekler.

Bu yönde e-Devlet şifresi ile Kariyer adresi üzerinden başvuru alınacak.

BAŞVURU EKRANI

Başvuru İçin Adaylardan Aranacak Genel ve Özel Nitelikler Nedir?

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumuna personel alımları 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesine göre yapılacak. Bu kapsamda " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak" şartları aranacak.

Özel olarak ise,

Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise için KPSSp94, Ön Lisans için KPSSp93 ve Lisans için KPSSp3 puan türünden en az 75 puan almış olmak şartı ve alanına göre eğitim şartı aranacak.

Başvuru Değerlendirmesi Nasıl Yapılacak?

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumuna personel alımları KPSS Puanı ile yapılmakta olup değerlendirmelerde de KPSS puanı şartı aranacak. Bu yönde mezuniyet ve kontenjana göre yapılacak sıralama ile değerlendirmelerde kadro sayısının 5 katı kadar aday belirlenerek Giriş sınavı uygulanacak.

BAŞVURU KILAVUZU

Editör: TE Bilisim