Kamu kurumları ve kamu kuruluşları tarafından çok sayıda kamu personeli alımı yapılacak. 2019/2 tercih kılavuzuna göre en az ön lisans mezunu VHKİ ve Bilgisayar İşletmeni alınacak. Adayların başvuru yapabilmeleri için belirtilen nitelikleri taşıyor olmaları gerekmektedir ve süresi içerisinde başvuru yapılması gereklidir.

KADRO DETAYLARI NEDİR?

ÖSYM tarafından belirtilen KPSS 2019/2 tercih kılavuzuna göre kamuya iki kadroda 203 kişilik boşluk ile memur personel alımı yapılacak. Bu kapsamda Ön Lisans ve Lisans kapsamında alım yapılacak. İşte Mezuniyete göre kadrolar:

BİLGİSAYAR İŞLETMENİ

Ön Lisans: 27

Lisans: 119

TOPLAM: 146

VERİ HAZIRLAMA VE KONTROL İŞLETMENİ (VHKİ)

Ön Lisans:6

Lisans: 51

TOPLAM: 57

VHKİ ÖZEL ŞARTLARI:

Veri hazırlama ve Kontrol İşletmeni adaylarından kılavuza göre 4285, 6225, 7225 nitelik kodları aranacak. Söz konusu nitelik kodlarına göre adaylardan, Radyo, Sinema ve Televizyon; Radyo, Televizyon ve Sinema; Radyo-Televizyon, Sinema; Radyo, TV ve Sinema; Radyo-TVSinema; Radyo-TV-Sinema ve Görsel Sanatlar, Radyo ve Televizyon veya Radyo-TV, Sinema, Sinema ve Televizyon, Sinema-TV, Sinema-TV Fotoğraf, Sinema TV-Fotoğraf lisans programlarının birinden mezun olmak şartı aranacak.

BİLGİSAYAR İŞLETMENİ ÖZEL ŞARTLARI:

Bilgisayar İşletmeni için ise belirtilen nitelik kodları, 4427, 4539, 4907, 7225 şeklindedir.Bu yönde adaylardan, Ekonometri lisans programından mezun olmak, Bilgisayar Sistemleri ve Teknolojileri, Bilgisayar Teknolojisi Bölümü, Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri, Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri, Bilgi Teknolojileri, Yönetim Bilişim Sistemleri lisans programlarının birinden mezun olmak, Büro Yönetimi Öğretmenliği lisans programından mezun olmak şartı aranacaktır.

TERCİH İŞLEMLERİ DEVAM EDİYOR!

Adayların ÖSYM KPSS 2019/2 tercih kılavuzuna tercih yapabilmeleri için öncelikle 657 Sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikleri ve yukarıda beliritlen özel nitelikleri taşıyor olmaları gereklidir. Tercihler 03 Aralık 2019 tarihinde başlamış olup en geç 12 Aralık 2019 tarihine kadar yapılması gereklidir. Tercih kılavuzlarına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

TERCİH KILAVUZLARI

Editör: TE Bilisim