EGM personel alımı başvurusu başladı. Geçtiğimiz gün yayımlanmış olan personel alımı ilanına göre Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesindeki personel ihtiyacını karşılamak üzere 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 4/B maddesi gereğince Sözleşmeli olarak Emniyet Hizmetleri Sınıfı dışında Görevli kadrolu olarak KPSS siz Personel Alımı yapılacak.

Alımlar EGM Havacılık Dairesi Başkanlığına Uçak Pilotu pozisyonunda alım yapılacak.

BAŞVURU SÜRECİ BAŞLADI!

EGM personel alımı ilanı 13 Temmuz 2021 tarihi ile yayımlanmış olup başvuru süreci 26 Temmuz 2021 tarihi ile başlamıştır. Adaylara başvuru için 4 günlük süre verilecek olup en geç 30 temmuz 2021 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gereklidir. Başvuruda bulunmak isteyen adaylar, başvuru belgeleri ile birlikte bulundukları illerin İl Emniyet Müdürlüğü Personel Şube Müdürlüğüne bizzat başvuracaklardır.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

EGM Personel alımı başvurusunda bulunacak olan adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Bu kapsamda, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak şartları aranacak.

Özel olarak ise, Ülke genelinde çalıştırılmayı ve tüm uçuşlarda görevlendirilmeyi kabul etmek, Sözlü ve/veya uygulamalı sınavda başarılı olmak, Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması sonuçları olumlu olmak. (Yapılacak sözlü/uygulamalı sınav sonucu başarılı olan ve Emniyet Teşkilatına atanmaya hak kazanan adaylardan istenilecek).

Ayrıca mesleki olarak aşağıdaki tabloda belirtilen niteliklerin taşınıyor olması gerekmektedir.

BAŞVURU KILAVUZU

Editör: TE Bilisim