Emniyet Genel Müdürlüğü Personel alımı yapacak. Yayımlanan ilana göre EGM farklı illerde olmak üzere Kamu Personeli alacak. Başvuru süreci önümüzdeki günlerde başlayacak olup İşin Olsa ekibi olarak sizlere bu haberimizde ilan hakkında detayları aktaracağız.

İLANIN DETAYLARI:

Emniyet Genel Müdürlüğü Emniyet Hizmetleri Sınıfı Dışında Görevli Kadrolu ve Sözleşmeli Personel Yönetmeliği çerçevesinde, 657 Sayılı Devlet memurları kanuna tabi olarak görevlendirmek üzere Kadrolu Hizmetli alımı yapacak. Bu kapsamda başvuru yapacak adayla ilanda belirtilen nitelikleri taşıyor olmaları gerekmektedir.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

EGM bünyesine personel alımı için adaylardan genel ve özel olarak bazı şartları arayacak. Genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları ve özel olarak KPSS ve eğitim nitelikleri talep edecek.

Gene Başvuru Şartları Nedir?

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Kamu haklarından mahrum olmamak,
  • Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,
  • Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek
  • Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,
  • Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak,

Özel Başvuru Şartları Nedir?

Adaylardan özel olarak, Herhangi bir Ortaöğretim kurumundan mezun olmuş olmak, ÖSYM tarafından 2020 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise seviyesinde KPSSP94 puan türünden en  az 70 puan almış olmak,

Ayrıca,  Sağlık Yönetmeliğinde belirtilen sağlık şartlarını taşımak, (Yapılacak sözlü/uygulamalı sınav sonucu başarılı olan ve Emniyet Teşkilatına atanmaya hak kazanan adaylardan istenilecek) ve Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması sonuçları olumlu olmak, (Yapılacak sözlü/uygulamalı sınav sonucu başarılı olan ve Emniyet Teşkilatına atanmaya hak kazanan adaylardan istenilecek) gerekmektedir.

HANGİ ŞEHİRLERDE HİZMETLİ ALIMI YAPILACAK!

BAŞVURULAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Emniyet Genel Müdürlüğü Hizmetli alımı başvuruları 25 Ocak 2021 tarihi ile başlayacak olup en geç 29 Ocak 2021 tarihine kadar yapılması gereklidir. Adaylar Hizmetli Alımı başvurularını sadece bulundukları İllerin İl Emniyet Müdürlüğü Personel Şube Müdürlüğüne bizzat başvuracaklardır. İlan hakkında daha detaylı bilgi almak için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

İLANIN TAM METNİ