Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk geçtiğimiz ay EKPSS ile atamaların yapılacağı müjdesini iletmişti. Buna göre çok sayıda aday atamaların ne zaman yapılacağı müjdesini beklerken sonunda ilan geldi. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından izin verilen kadrolar ÖSYM'ye iletildi ve ÖSYM nitelik kodlarını pozisyonlara göre paylaştırdı. Bugün ise tercih kılavuzu yayımlandı, müracaatlar da başladı. Buna göre ÖSYM EKPSS ile 2140 memur, personel ve işçi alımı yapılacak. İlana ilkokul, lise, ön lisans ve lisans mezunu tüm adaylar müracaatlarını yapabilecektir. Peki nasıl başvuru yapılır? Mezuniyetlere göre dağılım nedir?

Mezuniyetlere Göre Dağılım Nedir?

EKPSS ile ÖSYM üzerinden memur, personel ve işçi alımı yapılacak. Toplam atama 2140 kişi kadar yapılacaktır. Peki mezuniyetlere göre dağılım nedir? Buna göre ilköğretim mezunu 135 kişi, lise mezunu 540 kişi, ön lisans mezunu 726 kişi ve lisans mezunu 739 kişi olmak üzere toplam 2140 kişilik atama yapılacaktır. Her mezuniyet grubu için atama ilanları çıkmıştır. Peki adaylar nasıl başvuru yapabilir?

Nasıl Başvuru Yapılır?

EKPSS ile 2140 kişilik memur alımında adayların tarayıcılarının URL bölümüne https://ais.osym.gov.tr/ linkini yapıştırması gerekmektedir. Hemen ekranda yazan EKPSS kura, tercih linkine giriş yapacak olan adaylar tercih kısmından tercihlerini yapabilir ve kura ile ya da KPSS ile atamaya katılabilir. Detaylı bilgi mobil uygulamamızda sunuldu. İndirerek öğrenebilirsiniz.

Tercih Kılavuzu ve Başvuru Detayları İçin Giriniz

İşin Olsa Android Uygulamasını Buradan

İşin Olsa İOS uygulamasını Buradan

Editör: TE Bilisim