Türkiye İş Kurumu ( İŞKUR ) üzerinden yayımlanmış olan ilana göre Ankara İl Emniyet Müdürlüğü personel alımı yapıyor. Yayımlanmış olan ilana göre, Ankara İl Emniyet Müdürlüğü toplamda 45 kişilik boş kadro ile farklı pozisyonlarda ve niteliklerde personel alımı yapacağını ilan etti.

İşin Olsa ekibi olarak sizlere bu haberimizde, Hangi Kadrolara personel Alımı Yapılacak? Adaylardan aranan şartlar nedir? Başvurular nasıl yapılacak? İlan Numaraları nedir? Gibi alt başlıklar ilse sizlere detayları paylaşacağız.

HANGİ KADROLARA PERSONEL ALINACAK?

EGM'ye Bağlı olan Ankara İl Emniyet Müdürlüğü bünyesine toplamda 45 işçi kadrosu ile Engelli, TMY (Terorle Mücadelede Yaralanan) statülerinde personel alımı yapacak. Bu kapsamda Engelli olarak, 1 Kişi Erkek Berberi / Erkek Kuaförü, 18 Kişi Temizlik Görevlisi alacak. TMY (Terorle Mücadelede Yaralanan) kapsamında ise, 24 Temizlik Görevlisi, 1 Kişi Otomotiv Mekanikçi ve 1 Kişi Erkek Berberi / Erkek Kuaförü alımı olmak üzere An Ankara İl Emniyet Müdürlüğü İkmal Şube Müdürlüğü 45 kamu personeli alımları yapacak.

ADAYLARDAN ARANANCAK ŞARTLAR NEDİR?

İŞKUR aracılığı ile yayımlanmış olan Ankara İl Emniyet Müdürlüğü ilanı için başvuru şartları belirtildi. Bu kapsamda adaylardan, Türk Vatandaşı olmak, 18 Yaşını tamamlamış olmak, Askerliğini yapmş veya Muaf olmak veya ilgisi bulunmamak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak, Yapılacak arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek,, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Alım yapılacak pozisyona göre ilgili eğitim seviyesinden mezun olmuş olmak, En az İlköğretim mezunu olmak, 

Alım Yapılacak pozisyona göre, adaylardan MEB onaylı eğitim sertfikasına sahip olma ları gerekmektedir. Engelliler için gerekli sağlık kurulu raporu almış olmak.  Kamu Kurum ve Kuruluşlarının ilgili disiplin mevzuata uyarınca görevinden veya meslekten ihraç edilenlerin başvuruları kabul edilmeyecektir.

BAŞVURULAR NEREDEN YAPILACAK?

İlgili ilan İŞKUR Üzerinde yayımlanmış olup adaylar başvurularını https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx adresi üzerinden elektronik ortadmda gerçekleştirebilirler. Bu kapsamda başvurular İlan Numaraları ile yapılacak olup adaylar başvurularına bugün ( 18 Nisan 2019 ) itibari ile başladılar ve en geç 22 Nisan 2019 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

İLAN NUMARALARI NEDİR?

Adaylar başvurularını ilan numaraları ile yapabilirler. Buna göre, Engelli Pozisyonları olan, Erkek berberi / Erkek Kuaförü için 00004936797 numarası ve Temizlik Görevlisi için 00004936818 ilan numarası kullanabilir. TM kapsamında olan pozisyonlar için ise, Temizlik Görevlisi için, 00004938149 , Otomotiv Mekanikçisi için 00004938284 ve Erkek Berberi / Erkek Kuaförü için 00004938941 numaraları kullanılarak başvuru yapılabilir.

BELGE TESLİM TARİHİ VE YERİ

İŞKUR tarafından bildirilen nihai listede yer alan adaylar istenen belgeleri 25/04/2019 -28/04/2019 tarihleri arasındamesai bitimine kadar Ankara İl Emniyet Müdürlüğü (Konya Devlet Karayolu Üzeri İskitler/ANKARA) Personel Şube Müdülüğü Özlük İşlemleri Büro Amirliğine bizzat kendisi tarafından elden teslim etmeleri gerekmektedir.

2. Evraklarını tam ve eksiksiz teslim ederek,Ön Güvenlik Ve Arşiv Araştırmasından geçen adaylar kuraya dahil edilecektir. Evrak teslimi yapmayan veya eksik evrak teslim eden adaylar kuraya dahil edilmeyecektir.

3.Posta,kargo veya kurye ile yapılacak başvurular dikkate alınmayacaktır.

KURA TARİHİ VE YERİ

1.Noter kurasına katılacak olanların isim listesi 03 Mayıs 2019 günü (www.ankara.pol.tr) internet adresinde DUYURULAR kısmında yayınlanacaktır.

2.  Noter huzurunda kura çekimi 06 Mayıs/2019 günü saat 14:00 da Mehtap Mah. Mamak/ANKARA adresindeki Prof. Dr. Necmettin ERBAKAN Kongre Merkezi'nde yapılacaktır.

3. Noter kurası sonucu mülakat sınavına katılmaya hak kazanan asil ve yedeklerin listesi (www.ankara.pol.tr) internet adresinde DUYURULAR kısmında yayınlanacaktır.Bu duyuru tebliğ mahiyetinde kabul edilecek olup ilgililerin adresine posta yolu ile ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

4. Kura sonucu mülakat sınavna katılacak adayların İŞKUR sisteminde kayıtlı telefon numaralarına ayrıca SMS gönderilecektir.

5. İstekli adaylar kura çekimini izleyebilecektir. Ancak kura çekimini izlemek isteyen aday sayısının salon kapasitesinden fazla olması durumunda salon kapastesinin elverdiği oranda aday kura çekim salonuna alınacaktır.

Editör: TE Bilisim