Kamu kurumları ve Kamu kuruluşları bünyelerindeki memur personel eksikliğini karşılamak üzere farklı alanlarda ve niteliklerde olmak üzere memur alımları ve personel alımları yapılıyor. Bizde İşin Olsa ekibi olarak sizlere bu haberimmizde düşük KPSS puanı ile yani KPSS 50 puan ile ve KPSS 60 puan ile memur alımları ve personel alımları hakkında detayları aktaracağız.

İlgili haberimizde alım yapacak kurumlara, başvuru şartlarına, başvuru bilgilerine, alım yapılacak pozisyonlara ulaşacaksınız.

DÜŞÜK KPSS PUANI İLE ALIM YAPAN KAMU KURUMLARI:

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları: Ülke genelinde farklı vakıflar bünyelerine Büro Görevlisi ve Sosyal Yardım ve İncelem Görevlisi pozisyonlarında alım yapmaktadırlar. Alımlar lisans mezunlarını kapsamakta olup bu yönde de adayların Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 60 puan almış olmaları gereklidir. Ayrıca adaylardın başvuru süresi içerisinde başvurularını tamamlamaları gereklidir. SYDV personel alımı ilanlarına Buraya Tıklayarak ulaşabiirsiniz.

Tarım Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü: MGM geçtiğimiz günlerde yayımladı duyuruya göre bünyesine 100 memur alımı yapacağını ilan etti. Duyuru Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından geldi ve KPSS 2019/5 kapsamında yapılan duyuruya göre Ön Lisans ve Lisans mezunu tercihler alınacak. Kadrolara göre Lisans mezunu 74 Mühendis ve Ön Lisans mezunu 16 Tekniker alımı yapılacağı belirtildi. Adaylardan KPSS niteliği olarak Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSp3 puan türünden en az 50 puan almış olmaları gerektiği bildirildi. Tercih işlemleri ÖSYM üzerinde 07 Kasım 2019 tarihinde başlamış olup adaylar tercihlerini en geç 13 Kasım 2019 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gereklidir. İlan hakkında daha detaylı bilgi alabilmek için Buraya Tıklayınız.

Çorum Belediyesi: Çorum Belediyesi kadın erkek adaylar içerisinden Genel İdari Hizmetler sınıfında Ön lisans mezunu memur alımı yapacağını ilan etti. Adayların bu kapsamda iki yıllık eğitim veren Ön Lisans programlarından mezun olmuş olmaları ve 2018 yılnda yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından Ön Lisans seviyesinde KPSSP93 puan türünden en az 60 puan almış olmaları gereklidir. Başvurular 18-22 Kasım 2019 tarihleri arasında yapılacak. İlan hakkında detaylar için Buraya Tıklayınız.

Merkez Bankası: Banka bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere Tam zamanlı sözleşmeli olarak 24 kişilik kadro ile Güvenlik Görevlisi alımı yapacağını ilan etti. Yayımlanan ilana göre adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSp1 puan türünden veya KPSSP93 puan türünden en az 60 puan almış olmak şartı aranacak. Başvuru süreci 07 Kasım 2019 tarihinde başlamış olup en geç 14 kasım 2019 tarihine kadar başvuruların yapılması gereklidir. Detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü: İçişleri Bakanlığına bağlı olan Göç İdaresi Genel Müdürlüğü 48 kişilik boş kadro ile Taşra Teşkilatındaki eksikliği karşılamak üzere 40 Büro Personeli ve 8 Sosyal Çalışmacı kadrolarına alım yapacak. Adayların bu yönde 2018 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSp3 puan türünden en az 50 puan almış olmaları gereklidir. Başvurular en geç 15 kasım 2019 tarihine kadar yapılması gerekmektedir. Adaylar başvurularını Bakanlığın resmi internet adresi üzerinden yapacaklardır. İlan hakkında detaylı bilgi alabilmek için Buraya Tıklayınız.

DÜŞÜK KPSS PUANI İLE ALIMLARI BUADAN TAKİP EDEBİLİRSİNİZ.

Editör: TE Bilisim