2020 yılında kamuya personel alımları da devam ediyor. Bu noktada birçok kişinin de merakla beklediği DSİ memur alımı KPSS 70 puan şartı ile gerçekleşecek olup toplamda 35 kişi istihdam edilecektir. İlgili alıma dair alım başvurularının ne zaman olacağı, hangi kadrolarda alım yapılacağı gibi detaylar haberimizin devamında yer alıyor.

Hangi Kadrolarda Alım Yapılacak?

DSİ bünyesinde toplamda 35 personel alınacak olup adaylar İnşaat Mühendisliği, Ziraat Mühendisliği veya Biyosistem Mühendisliği, Makina Mühendisliği Harita Mühendisliği veya Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği veya Geomatik Mühendisliği veya Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği, geomatik veya Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği, uzaktan algılama, Jeoloji Mühendisliği veya Hidrojeoloji Mühendisliği, Elektrik Mühendisi veya Elektrik - Elektronik Mühendisi, Çevre Mühendisi, Matematik Mühendisi, Meteoroloji Mühendisi kadrolarına alınacak.

Başvuru Şartları Neler?

İlgili kadrolarda yapılacak olan alımlarda adayların 657 kanun gereklerini sağlamaları, 2018 KPSS sınavından P3 türünde 70 puan almaları ve yurdun herhangi bir yerinde görev yapabilecek sağlık şartlarını sağlamaları gerekmektedir.

Başvurular Ne Zaman?

Adayların ilanda yer alan şartları sağlaması durumunda başvurularını http://personelalimi.dsi.gov.tr internet adresi üzerinden Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü Sınav Başvuru Formunun doldurulması ve online olarak gönderilmesi şeklinde gerçekleşecektir. Başvurular 8 Ocak 2020’den 17 Ocak 2020’ye kadar alınacak olup uygulamalı sınava çağrılan adaylar 22 Ocak 2020 tarihinde kurumun resmi internet sitesi üzerinden duyurulacaktır.