Devlet Su İşleri Kamu Personeli alımı başvuru süreci başladı. Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan personel alımı ilanlarına göre Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak üzere 78 kişilik boş kadro ile personel alımı yapılacak. Lisans mezunları içerisinden Kamu personeli almı yapılacağından alımlar KPSS Puanı ile gerçekleştirilecek. Peki kimler başvuru yapabilecek? Nasıl Başvuru yapılacak? Tüm detayları sizlerle paylaşıyoruz.

78 Kamu Personeli Alımı Hangi Kadrolarda Yapılacak?

Devlet Su İşleri ( DSİ ) 78 kişilik boş kadro ile Mühendis ve Bilişim Perosneli alımı yapacağını bildirdi.

- Mühendis Alımları 70 kişilik kadro ile, 11 İnşaat Mühendisi, 3 Elektrik veya Elektrik-Elektronik Mühendisi, 13 Makina Mühendisi, 7 Meteoroloji Mühendisi, 21 Harita Mühendisi veya Jeodezi ve Fotogranametri Mühendisi veya Geometri Mühendisi, 4 Jeofizik Mühendisi, 4 Ziraat Mühendisi, 4 Jeoloji mühendisi veya Hidrojeoloji Mühendisi, 1 Bilgisayar Mühendisi veya Bilgisayar ve Yazılım Mühendisi, 1 Maden Mühendisi, 1 Orman Mühendisi alımı yapılacak.

- Sözleşmeli Bilişim Personeli Alımları ise 8 kişilik kadro ile, 2 Ağ Uzmanı, 2 Sistem Uzmanı, 1 Kıdemli Veri Tabanı Uzmanı, 3 Kıdemli Yazılım Geliştirme Uzmanı alımı yapılacak.

78 DSİ Personeli Alımı Başvuru Süreci Başladı!

Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan personel alımı ilanına göre Devlet Su İşleri 78 personel alımı başvuruları 17 Ocak 2022 tarihi ile başladı En geç iki hafta içerisinde yapılan başvurular kabul edilecek.

Mühendis alımları için son başvurular 28 Ocak 2022 ve Bilişim Personeli almı için en geç 31 Ocak 2022 tarihine kadar yapılacak başvurular kabul edilecek.

DSİ Başvuruları Nasıl Yapılacak?

Devlet Su İşleri personel alımı başvuruları farklı platformlardan gerçekleştirilecek. Her iki ilan içinde başvurular İnternet üzerinden yapılacak. Adaylar sistemlerde belirtilen bilgilerin girişlerini yaparak ve sistemin istediği belgeleri yükleme işlemi yaptıktan sonra başvurularınızı tamamlamış olacaksınız. Aşağıdan başvuru ekranlarına ulaşabilirsiniz.

Mühendis Alımı Başvuru Ekranı: Başvurular 17 - 28 Ocak 2022 Tarihleri arasında  https://personelalimi.dsi.gov.tr  adresinden yapılacaktır

Bilişim Personeli Alımı Başvuru Ekranı: Başvurular elektronik ortamda e-Devlet – Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü - Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım veya Kariyer Kapısı https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr/adresinden 17/01/2022-31/01/2022 tarihleri arasında yapılacaktır.

Kimler DSİ Kamu Personeli Alımı İlanına Başvuru Yapabilecek?

DSİ adaylardan bazı genel ve özel nitelikler arayacak. Bu yönde Genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Buna göre " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak" şartları aranacak.

KPSS Şartı Nedir?

DSİ Personel alımları için KPSS şartı aranacak. Lisans seviyesinde Kamu Personeli Seçme Sınavından P3 puan türünden en az 70 puan almış olmak şartı aranacak. Mühendis alımları için 2020 yılı KPSS puanı ele alınırken Bilişim Personeli alımları için 2020 veya 2021 yılı KPSS puanı ele alınacaktır.

MÜHENDİS ALIMI İLANIN DETAYLARI

BİLİŞİM PERSONELİ ALIMI İLANIN DETAYLARI

Başvuru Değerlendirmesi Nasıl Yapılacak?

Devlet Su İşlerine personel alımı için başvurular KPSS Puanına göre gerçekleştirilecek. Bu yönde Sınavlar için de değerlendirmeler KPSS Puanına göre yapılacak. Yapılacak başvurular en yüksek puandan başlamak üzere en düşük puana kadar yapılacak değerlendirme ile sınav yapılacak.

Editör: TE Bilisim