Diyanet İşleri Başkanlığı Kamu Personeli alımı yapıyor. Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan personel alımı ilanına göre DİB bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 77 personel alımı yapacak. Alımlar Taşra teşkilatında olmak üzere farklı kadrolarda yapılacak.

Başvuru sürecinde sona gelinmiş olan ilan hakkında detayları sizlere aktaracağız.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR!

Diyanet İşleri Başkanlığı personel alımı başvuruları 13 Eylül 2021 tarihi ile başlamış olup en geç 24 Eylül 2021 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Henüz başvuru yapmamış olan adaylar “sinav.diyanet.gov.tr” adresi üzerinden başvuru yapacaklar. Başvuru yapmış olan adaylar içerisinden ise detayları aktaracağız.

ATAMASI YAPILACAK KADROLAR:

Diyanet İşleri Başkanlığı alımları fakrlı pozisyonlarda yapılacak olup, 47 Hizmetli, 8 Prodüktör, 5 Kameraman, 3 Montajcı, 4 Ses Kayıtçısı, 4 Yönetmen, 4 Spiker ve 2 Işıkçı olmak üzere toplamda 77 kamu personeli alımı yapılacak.

KPSS PUANI ŞARTI VAR!

Diyanet Lise mezunu Hizmetli alımı için P94 puan türünden en az 50 ve diğer pozisyonlar için P93 ve P3 puan türünden en az 60 puan almış olmak gereklidir. KPSS geçerlilik yılı 2020 dir.

Ayrıca adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak.

BAŞVURU DEĞERLENDİRMESİ NASIL YAPILACAK?

Sınav sözlü olarak Ankara’da yapılacaktır. KPSS puan sırasına göre atama yapılacak kadro sayısının 3 (üç) katı aday, son sıradaki adayla aynı puanı alanlar dâhil, sözlü sınava çağrılacaktır.

BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN?

Diyanete 77 personel alımı için adaylar başvurularını 24 Eylül 2021 tarihi ile sonlandıracak olup başvuru sonuçlarının Ekim ayına kadar açıklanması beklenmektedir. Başvuru sonuçlarından haberdar olmak için İşin Olsa Mobil uygulamasını indirebilirsiniz.

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

Editör: TE Bilisim