Diyanet İşleri Başkanlığı 97 Kamu personeli alımı ilanı yayımlandı. 3 farklı ilan yayımlandı. En az lise mezunu personel alımı yapılacak. Alımlar farklı kadrolarda gerçekleştirilecek. Peki hangi kadrolarda personel alımı yapılacak? İlanların detayları nelerdir? İşin Olsa ekibi olarak detayları sizlere aktaracağız.

97 Kamu Personeli Alımı Kadro Dağılımı:

Diyanet İşleri Başkanlığı 97 personel alımları Merkez Teşkilatı ve Taşra teşkilatına yapılacak. Bu kapsamda Diyanet İşleri Başkanlığı:

Diyanet İşleri Başkanlığımız Taşra Teşkilatı dini yüksek ihtisas ve eğitim merkezlerinde münhal bulunan; aşağıda yeri, unvanı, sınıfı ve adedi belirtilen kadrolara yazılı ve sözlü sınav sonucuna göre kurum içi naklen “eğitim görevlisi” alınacaktır.

Diyanet İşleri Başkanlığımız Taşra Teşkilatında münhal bulunan; aşağıda sınıfı, unvanı, öğrenim durumu ve adedi belirtilen kadrolara 2020 yılı KPSS puan sırası esas alınarak tabloda belirtilen boş kadro sayısının 3 (üç) katı çağrılacak adaylar için yapılacak sözlü sınav başarı sırasına göre açıktan “hizmetli” alımı yapılacaktır.

Diyanet İşleri Başkanlığımız Merkez Teşkilatında boşta bulunan; Prodüktör, Kameraman, Montajcı , Ses Kayıtçısı, Yönetmen, Spiker, Işıkçı, toplam 30 (otuz) kadroya sözlü sınav sonucuna göre açıktan atama yapılacaktır. Sözlü sınava 2020 yılı KPSS puan sırası esas alınarak tabloda belirtilen boş kadro sayısının 3 (üç) katı aday çağrılacaktır.

Adaylardan Aranacak Ortak Şartlar Nelerdir?

DİB Personel alımı ilanlarına başvuru yapabilmek için adayların 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesinin A bendindeki nitelikler aranacak. Bu yönde " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak " şartları aranacaktır.

KPSS Detayı Nelerdir?

Diyanet İşleri Başkanlığı alımları KPSS siz veya KPSS Puanı ile yapılacak. Bu kapsamda Eğitim Görevlisi alımları KPSS siz yapılacak.

Diğer unvanlarda ise, 2020 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise için KPSSP94 puan türünden en az 50 almış olmak ile Ön Lisans için P93 ve Lisans için P3 puan türünden en az 60 puan almış olmak gerekmektedir.

Başvuru Süreci Ne Zaman Yapılacak?

Diyanete Eğitmen alımı başvuruları 15.09.2021- 27.09.2021 (saat 23:59) tarihleri arasında DİBBYS Programı üzerinden “https://dibbys.diyanet.gov.tr/IKYS/Sinav” yapılacaktır.

Diğer personel kadroları ise, 13.09.2021- 24.09.2021 (saat 23:59) tarihleri arasında “sinav.diyanet.gov.tr” adresi üzerinden yapılacaktır.

İlan Detayları Nelerdir?

İlgili 97 personel alımı ilanlarına başvuru yapmak ve ilanlar hakkında daha detaylı bilgi almak için aşağıdaki bağlantıları kullanabilirsiniz.

DİB Prodüktör, Kameraman, Montajcı , Ses Kayıtçısı, Yönetmen, Spiker, Işıkçı Alım İlanı

DİB Hizmetli Alımı İlanı

DİB Eğitim Görevlisi Alımı İlanı

Editör: TE Bilisim