Diyanet İşleri Başkanlığı personel alımı ilanı yayımladı. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından resmi İnternet adresi üzerinden yayımlanmış olan ilana göre Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 200 kişilik kadro ile Kamu Personeli Alımı yapacağını ilan etti. Bu kapsamda Diyanet yayımladığı duyuruda Yurtdışındaki vatandaş ve soydaş ve dindaşlar için kültürel bağların korunması güçlendirilmesi dini konularda aydınlatılması ile din hizmetleri ve din eğitimi faaliyetlerinin yürütülmesi amacıyla sınav ile sözleşmeli Din Görevlisi Alımı Yapacak.

KADRO BİLGİSİ:

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Diyanet İşleri Başkanlığı adaylardan bazı genel ve özel nitelikler talep edecek. Bu bağlamda genel olarak adaylardan, Sağlık açısından görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, İstihdam edileceği ülkede çalışmasına engel bir durumu bulunmamak, Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Kamu haklarından mahrum olmamak, İyi Derecede Türkçe Bilmek, İtikat, ibadet, tavır ve hareketlerinin İslam törelerine uygunluğunun çevresinde bilinir olduğu şeklindeki ortak niteliği taşıyor olmak şartları aranacak.

Özel Olarak İse,

Eğitim Şartı:

Lisans düzeyinde dinî yükseköğrenim mezunu olmak veya Yükseköğretim Kurulu tarafından denkliği kabul edilen yurtdışında bir İslam ilahiyatı bölümü mezunu olmak (Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından onaylanmış Denklik Belgesine sahip olmak), (Adaylar ÖSYM’den eşdeğerlik belgelerini kendileri alacaklardır.)

KPSS Şartı Yok! Ancak YDS Şartı Var!

Diyanet İşleri Başkanlığı alımını yapacağı Din Görevlisi alımları için adaylardan KPSS Şartı aramayacak. KPSS siz Personel Alımı kapsamında Yabancı Dil Sınavı şartı aranacaktır. Bu kapsamda adayların,

İstihdam edilecek ülkede konuşulan resmî dil veya o ülkede yaygın olarak kullanılan dillerden birisi için; sınav son başvuru tarihi itibariyle Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından (YDS) 5 yıl içinde en az elli (50) puan almış olmak ya da uluslararası geçerliği olan sınavlardan ÖSYM tarafından en az YDS’nin elli (50) puan dengi kabul edilen bir belgeye sahip olmak. (Adaylar ÖSYM’den eşdeğerlik belgelerini kendileri alacaklardır.) Ancak, görev yapacağı ülke dilinde ilk, orta veya yükseköğrenimini tamamlayanlarda o ülkede konuşulan dillere ilişkin dil yeterlik şartı aranmaz,

BAŞVURULAR BAŞLADI!

DİB personel alımı başvuru süreci başladı. Adaylar başvurularına 13 Ağustos 2021 tarihi ile başlayacak. En geç 31 Ağustos 2021 tarihine kadar yapılacak başvurular geçerli sayılacak olup başvuruda bulunmak isteyen adaylar başvurularını sadece İnternet üzerinden Elektronik ortamda gerçekleştirmeleri gereklidir.

BAŞVURU KILAVUZU

BAŞVURU EKRANI