Diyanet İşleri Başkanlığı ( DİB ) Personel alımı için başvuru ekranı açtı. 2021 yılı merakla beklenen ilan için süreç başladı ve adayların başvuru için bilmesi gerekenleri ve ilan hakkında detayları İşin Olsa ekibi olarak sizlerle paylaşacağız.

7800 KKÖ, İH ve MK Alımı Yapılacak!

Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 7800 kişilik kadro ile Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu Personel Alımı yapacak.

  • 1500 KKÖ ( Kur’an Kursu Öğreticisi )
  • 5600 İH ( İmam- Hatip )
  • 700 MK ( Müezzin-Kayyım )

BAŞVURU SÜRECİ BAŞLADI!

Diyanet İşleri Başkanlığına personel alımı başvuru süreci başladı. 8 Kasım 2021 tarihi ile başlamış olan başvurular en geç 22 Kasım 2021 tarihine kadar devam edecektir. Başvurular sadece Elektronik ortamda gerçekleştirilecek. 

Bu kapsamda Başvurular “sinav.diyanet.gov.tr” adresi üzerinden sınav için ön başvuru şeklinde yapılacak. Ancak Ortaöğretim mezunlarının Elektronik ortamda mezuniyet belgesi olanlar veya olmayanlar için başvuru adımları farklıdır.  Buna göre,

Ön Lisans veya Lisans mezunu olan adayların mezuniyet belgelerinin Elektronik ortamda bulunması durumunda elektronik ortamda başvuru yapacak. Bulunmayanlar İlgili kurumlara giderek mezinyet belgelerini sisteme yükletmeleri gereklidir.

Lise Mezunu olan adayların ve Mezuniyet bellgelerinin Elektronik ortamda bulunmamaları durumunda Ön Başvurularını 8 - 22 Aralık 2021 tarihleri arasında gerçekleştirecekler ve sonrasında şahsen başvuru yapacaklar. Buna göre;

Adaylar, ön başvurularını onaylatmak için 08.11.2021-22.11.2021 tarihleri arasında (saat 08:30- 16:30 arası) herhangi bir il veya ilçe müftülüğüne Şahsen müracaat edeceklerdir.

Adaylar, başvuru onayı için Kimlik Belgesi (nüfus cüzdanı, kimlik kartı veya pasaport), Kontenjan grubuna göre öğrenim durumlarını gösteren mezuniyet belgesini ibraz edeceklerdir.

 Adaylardan istenen belgeleri getirmeleri halinde, yurt dışından veya askerlik görevini yerine getirmekte olan adaylar adına üçüncü Şahıslar başvuru işlemini yapabileceklerdir.

İl veya ilçe müftülüklerindeki DİBBYS sorumluları, adayların sınav başvuru formuna girdiği bilgiler ile ibraz ettiği belgelerdeki bilgilerin doğruluğunu tespit ettikten sonra onaylama işlemini gerçekleştireceklerdir. Belgeleri eksik olan adayların başvuru onaylama işlemi yapılmayacaktır.

Başkanlığımız “sinav.diyanet.gov.tr” adresi üzerinden ön başvuru yapmayan ve il veya ilçe müftülüklerinde başvuru onay işlemini yaptırmayan adayların başvuru talepleri dikkate alınmayacaktır.

BAŞVURU EKRANI

BAŞVURU KILAVUZU

Editör: TE Bilisim