Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü 61 memur alımı başvuruları 1 Aralık 2021 tarihi ile başladı. Geçtiğimiz günlerde duyuru yayımlayan Devlet Hava Meydanları bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 61 personel alımı yapacağını bildirmişti.İlanın 25 Kasım 2021 tarihi ile duyurulmasından sonra 30 kasım'da güncelleme yapılmıştı. Başvuru süreci ile 1 Aralık 2021 tarihinde başlayan DHMİ 61 Personel alımı ilanı hakkında detayları sizlerle paylaşacağız.

61 Memur Alımı Kadroları:

DHMİ bünyesine Lisans mezunu adaylar içerisinden Hava Trafik Kontrolörü alımı yapacak. Bu yönde,

Başvurular Kariyer Kapısı ile Açıldı!

DHMİ 61 memur alımı başvuruları sadece İnternetten yapılacak. 1 Aralık 2021 tarihi ile başlayan başvurular en geö 13 Aralık 2021 tarihine kadar devam edecektir. Adaylar başvurularını sadece Elektronik ortamda kariyer kapısı üzerinden yapılacak.

Başvurular Nasıl Yapılacak?

Başvuru Adresi Burada

Sizlere başvuru adımları ile birlikte nasıl başvuru yapılacağını anlatmaya çalışacağız.

1. Adım: Yukarıdaki bağlantıya tıkladıktan sonra ekrana gelen " BAŞVUR" butonuna tıklayrak açıklan ekranda " Kimliğimi Şimdi Doğrula " tıklayıp e-Devlet şifresi ile sisteme giriş yapınız.

2. Adım: Açılan ekran eğer daha önce başvuru yapmadıysanız " Başvurunuz bulunmamaktadır. " şeklinde uyarı alacaksınız. Ancak siz " Yeni Başvuru " ekranına tıklayarak yeni başvuru adımlarına ilerleyeceksiniz.

3. Adım: Açıklan ekran " DHMİ - ASİSTAN HAVA TRAFİK KONTROLÖRÜ VE STAJYER HAVA TRAFİK KONTROLÖRÜ GİRİŞ SINAVI DUYURUSU " ilanına ulaşacaksınız. Sonrasında ise " Başvur " Butpnuna tıklayınız.

4. Adım: İlanı tam detaylı bir şekilde inceledikten sonra ek altta bulunan  " Yukarıdaki bilgilendirme yazısını okudum ve kabul ediyorum. " yazısını bularak onaylamanız gereklidir.

5. Adım:

Yukarıda görselde de dgöeceğiniz üzere eğitiminize ve niteliğinize uygun olan pozisynu seçtikten sonra Devam Et tıklayarak istenen adımları dolurarak başvurularınızı gereçekleştirebileceksiniz.

Başvuru Belgeleri Nedir?

Başvuru için adaylardan sisteme bazı belgelerin eklenmesi istenecek. Adaylar aşağıdaki belgeleri hazırlayabilirler.

a) ÖSYM Başkanlığı Tarafından Eşdeğerliliği Kabul Edilen Yabancı Dil Sınavı Belgesi (ÖSYM Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) harici sınav belgesi beyanı yapılması durumunda yüklenecektir.),

b) Asistan Hava Trafik Kontrolörü ilanına başvuracaklar için Hava Trafik Kontrolör Lisansı.

BAŞVURU ŞARTLARI VE GÜNCELLENEN İLANLARA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ.

Editör: TE Bilisim