Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü bünyesindeki memur eksikliğini karşılamak üzere 24 kişilik boş kadro ile kamu Personeli Alımı yapacak. İlan için başvuru süreci Bugün ( 08 Şubat 2021 ) itibari ile başladı. Adaylar başvurularına en geç 26 Şubat 2021 tarihine kadar devam edecekler.

Bu kapsamda Devlet Hava Meydanları İşletmesi Taşra teşkilatındaki eksikliği karşılamak üzere Asistan Hava Trafik Kontrolörü alımı yapacak. Adaylardan bazı genel ve özel nitelikler talep edilecek.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü ( DHMİ ), Kamu Personeli Aımı için adaylardan genel olarak " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, 18 yaşını tamamlamış olmak, Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak" şartları aranacak.

ÖZEL BAŞVURU ŞARTLARI:

a) Fakülte veya 4 yıllık yüksekokul mezunu olmak,

b) ICAO ANNEX'l kriterlerine uygun "Hava Trafik Kontrolörü olur" ibareli sağlık raporu almak, (aranan şartlar www.dhmi.gov.tr adresinde yer alan Hava Trafik Kontrol Hizmetleri Personeli Lisans ve Derecelendirme Yönetmeliğinde yazılı bulunmaktadır.)

c) Hava/yer ve yer/yer sesli iletişiminde, yanlış anlamalara ve aksamalara yol açabilecek belirgin bir aksan veya lehçe, dilde pelteklik, gizli kekemelik ve aşırı heyecan sahibi olmamak, (Bu durum sınav komisyonunca tespit edilerek tutanak altına alınır, gerekirse hakem hastaneye gönderilir ve hakem hastanece verilecek nihai rapor sonucuna göre işlem tesis edilir. Adaylar Bilgisayar Destekli Seçme Sınavı veya yazılı sınavı geçmiş olsalar bile sınavı kazanmış sayılmaz ve elenirler.)

d) Son başvuru tarihi itibarıyla, son beş yıl içerisinde İngilizce Yabancı Dil Sınavından en az ‘C’ düzeyinde puan aldığını belgelemek, (ÖSYM Başkanlığı tarafından yayımlanan eşdeğerlik tablosunda belirlenen yabancı dil bilgisine sahip olduğunu gösterir belge (26.02.2016 tarihinden sonraki belgeler geçerlidir.).

e) Geçerli bir Hava Trafik Kontrolör Lisansına sahip olmak. (Bknz.: “SHY 65-01 Hava Trafik Kontrolör Hizmetleri Personeli Lisans Değerlendirme Yönetmeliği”)

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

DHMİ tarafından belirtilen nitelikleri taşıyan adaylar başvurularını en geç 26 Şubat 2021 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gereklidir. Başvurular sadece http://isbasvuru.dhmi.gov.tr adresinden başvurmaları gerekmektedir. Adayların talep edilen bütün belgeleri sisteme eksiksiz yüklemeleri gerekmektedir. Şahsen ve posta yoluyla yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

SİSTEME YÜKLENECEK BELGELER:

  • Nüfus cüzdanı,
  • 4.5x6 ebadında vesikalık fotoğraf,
  • Yüksek Öğrenim Diploması (E-Devlet üzerinden alınan Mezun Belgesi geçerlidir.),
  • KPSS Sonuç Belgesi,
  • Yabancı Dil Belgesi,
  • Asistan Hava Trafik Kontrolör Lisansı

BAŞVURU EKRANI

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim