Devlet hava Meydanları ( DHMİ ) geçtiğimiz günlerde bünyesinde bulunan personel ihtiyacını karşılamak üzere farklı pozisyonlarda alım yapacağını ilan etmişti. Başvurular 13 Mayıs 2019 tarihi itibari ile başlamıştı ve artık sona eriyor. Bu bağlamda henüz başvuru yapmamış olan adaylar için İşin Olsa ekibi olarak ilgili ilan hakkında bir kez daha detaylı bilgi verecek ve sınav tarihi be sonuç duyurusu hakkında bilgilerimizi sizlere aktaracağız.

İLANIN DETAYLARI:

Devlet Hava Meydanları 112 kişilik boş kadrosu ile Hava Trafik Kontrolörü alınacak. Bu bağlamda, Asistan Hava Trafik Kontrolörü pozisyonunda 12 kişi ve Stajyer Hava Trafik Kontrolörü pozisyonunda 100 kişi olmak üzere toplamda 112 kişi alınacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

DHMİ alacağı 112 kişilik adaylardan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, kamu haklarından mahrum bulunmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak,

Fakğltelerin 4 yıllık eğitim veren bölümlerinden mezun olmuş olmak, ICAO ANNEX'l kriterlerine uygun "Hava Trafik Kontrolörü olur" ibareli sağlık raporu almak, Son beş yıl içerisinde yapılmış olan İngilizce Dil Sınavından en az C seviyesinde puan almış olmak, Geçerli bir hava trafik kontrolör lisansına sahip olmak, Hava/yer ve yer/yer sesli iletişiminde, yanlış anlamalara ve aksamalara yol açabilecek belirgin bir aksan veya lehçe, dilde pelteklik, gizli kekemelik ve aşırı heyecan sahibi olmamak, Daha önce disiplin, başarısızlık ve idari yönden kursla veya Genel Müdürlükle ilişiği kesilmemek gibi nitelikler aranacaktır.

BAŞVURULAR 30 MAYIS 2019 SON!

DHMİ kamu personeli alımı için adaylar başvurularına 13 Mayıs 2019 tarihind ebaşlamışlardı ve başvuruların en geç 30 Mayıs 2019 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Adaylar başvurularını Devlet hava meydanları İşletmesi genel Müdürlüğü resmi internet sitesi olan http://isbasvuru.dhmi.gov.tr adresinden başvurmaları gerekmektedir.

SINAVLARIN YAPILACAĞI YER VE DUYURU:

Bilgisayar destekli seçme sınavı veya yazılı sınav 17.06.2019-19.07.2019 tarihlerinde yapılacaktır. Sınava çağrılacak adaylara yazılı tebligat yapılmayacak olup, sınava katılacak adaylara ilişkin liste, sınav yeri ve saati Kuruluşumuz resmi internet adresinden (www.dhmi.gov.tr) ilan edilecektir. Sınavda başarı göstererek sözlü sınava hak kazanan adaylara ilişkin liste; sınav tarihi, yeri ve saati belirtilerek Kuruluşumuz resmi internet adresinde (www.dhmi.gov.tr) ilan edilecektir.

İlanın kılavuzuna ulaşmak için Buraya Tıklayınız.