ÖSYM tarafından merak ile beklenen KPSS 2020/2 merkezi yerleştirme ataması tercihleri başladı ve adaylar müracaatlarını yapabiliyor. Buna göre en çok tercih edilen kadrolardan ikisi tekniker ve teknisyen kadrolarıdır. Yıllık olarak lise mezunları ve meslek yüksek okulları mezunlarının başvurabildiği tekniker ve teknisyen alımları merkezi atama kapsamında da yapılacak. Buna göre 128 tekniker ve teknisyen alımı yapılıyor. İlana sadece meslek lisesi mezunları ve ön lisans mezunları başvurabilmektedir. Açıktan atamalar ile birlikte tekniker ve teknisyen atamaları mühendis alımlarından daha fazla yapılıyor.

Mezuniyetlere Göre Dağılım Nedir?

Teknisyen için meslek lisesi mezunlarından 33 kişilik alım ve tekniker için meslek yüksek okulu mezunlarından 95 kişilik alım yapılacaktır. Lisans mezunları tekniker ve teknisyen pozisyonları için başvuru yapamamaktadır. Peki ilgili ilanlara adaylar başvurularını nasıl yapabilir?

Başvurular Nasıl Yapılır?

Lise mezunları teknisyen alımına başvurabilmekte ve 33 kişilik yerleştirme yapılacak, ön lisans mezunları tekniker alımına başvurabilmekte ve 95 kişilik yerleştirme yapılacaktır. Buna göre başvurular halen devam ediyor olup 7 Ocak tarihine kadar başvurular sürecektir. Adayların başvurularını yapmadan önce hemen aşağıdaki linklerden detayları öğrenmesi ve ona göre başvurularını tamamlaması gerekmektedir.

Hangi Puan ile Nereye Başvuracaksınız? Yardım Postu İçin Giriniz

KPSS 2020/2 Kılavuz Haberine Buradan Giriniz

Editör: TE Bilisim