Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı olan Devlet Tiyatroları bünyelerindeki eksikliği karşılamak üzere farklı 14 alanda personel alımı yapacağını bildirmişti. Başvuruların 7 Mart 2022 tarihi ile başlamasının ardından artık sona ermektedir.

İşin Olsa ekibi olarak sizler için bir kez daha ilanı kaleme alıp merak ettiklerinizi sizlerle paylaşacağız.

14 Farklı Alanda 53 Personel Alımı Yapılıyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları bünyesine 11 farklı şehirde personel alımı yapacağını bildirmişti. Bu kapsamda alımlar aşağıdaki tabloya göre gerçekleştirilecek.

Başvurular Sona Eriyor!

Yukarıdaki şehir ve kadrolarda personel alımı başvuruları 7 Mart 2022 tarihi ile başlamıştı. Başvurular en geç 21 Mart 2022 tarihine kadar gerçekleştirilecek olup henüz başvuru yapmamış olan adaylar başvurularını sadece İnternet ortamında Kariyer adresi üzerinden gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

Hatırlatma yapacak olursak, Başvuru yapacak adaylar sadece 1 Şehir ve 1 Ünvan için başvuru yapabilecekler.

Başvuru Şartları Nedir?

Adaylardan herhangi bir KPSS Şartı talep edilmeyecek. Genel olarak ise, Kamu haklarından mahrum olmamak, 18 yaşını tamamlamış olmak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Özel olarak ise adaylardan, Alım yapılacak pozisyon için Lisans mezunu olmak, Tiyatro Sanatı ile ilgili konularda genel kültüre sahip olmak, Yapılacak uygulama ve mülakat sınavında başarılı olmak şartları aranacak.

Ayrıca Alanına göre aranan özel niteliklere ulaşmak isteyen adaylar aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirler.

İLGİLİ HABER: Kültür Bakanlığı 11 İlde DT Sözleşmeli 53 Personel Alımı! KPSS YOK

Başvuru Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Başvuru yapan adaylar Başvuru sonuçlarının ne zaman açıkalanacağını merak etmeye başladılar bile. Başvurularda KPSS Şartı aranmıyor ve adaylar sonuçların nasıl değerlendirileceğini merak ediyor.

Devlet Tiyatroları bu durumda yaptığı açıklamaya göre bünyesine kabul ettiği başvuruları ele alaran genel ve özel niteliklerin sağlanıp sağlanmadığına göre değerlendirme yapacak. Tüm nitelilere uygun olan adaylar sözlü/mülakat ve uygulamalı sınava girmeye hak kazanacaklar.

Başvuruların 21 mart 2022 tarihi ile sona ermesinin ardından sonuçların en geç 15 gün içerisinde açıklanması bekleniyor.

SONUÇLARDAN HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİR!

İşin Olsa İnstagram >>>>> BURAYA

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA