Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü 61 personel alımı ilanında güncelleme yapıldı. Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan personel alımı ilanı ile DHMİ bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 61 kişilik kadro ile personel alımı yapacağını ilan etmişti. Ancak başvuruların başlamasına sadece 1 gün kala Resmi Gazetede yeni bir duyuru ile ilanda güncelleme yapıldığı bildirildi.

Giriş Sınavı İle Değerlendirme Yapılacak!

Devlet Hava Meydanları resmi gazetede yayımladığı duyuru ile alımların Giriş sınavı ile yapılacağını bildirirken duyuruda " Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü Asistan Hava Trafik Kontrolörü ve Stajyer Hava Trafik Kontrolörü Giriş Sınavı İlanı değiştirilmiştir" şeklinde açıklamada bulundu.

Söz konusu olan personel alımı sınavı sonucuna göre 11 Asistan ve 50 Stajyer Hava Trafik Kontrolörü alımı gerçekleştirilecek. Personel alımları farklı bölgelerde bulunan genel müdürlüğün taşra teşkilatına yapılacaktır.

KPSS Şartı Aranacak!

Sınava başvuruda bulunmak isteyen adaylar genel ve özel nitelikler haricinde KPSS şartını'da sağlıyor olmaları gerekmektedir. Bu yönde adayların 2020 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lisans seviyesinde P3 puan türünden en az 70 puan almış olmaları gerekmektedir.

Genel ve özel başvuru şartları için " DHMİ 61 Asistan ve Stajyer Hava Trafik Kontrolörü ( Personel ) Alımı İlanı " bağlantısına tıklayabilirsiniz.

Asistan ve Stajyer Hava Trafik Kontrolörü Sınavları Nasıl Yapılacak?

Başvuru şartlarını taşıyan ve başvurusu onaylanmış adaylar iki aşamalı Giriş sınavına katılacaklar.

Bilgisayar Destekli Seçme Sınavından veya Bilgisayar Destekli Seçme Sınavının herhangi bir nedenle yapılamadığı hallerde genel yetenek, muhakeme, zekâ, hafıza ve çabuk karar verme gibi özellikleri test etmeye yönelik yazılı sınavdan,

Sesli iletişim değerlendirmesini de içeren sözlü sınavdan oluşacak şekilde uygulanır.

Başvurular Yarın Başlıyor

DHMİ başvuruları 1 Aralık 2021 tarihi ile başlayacak olup en geç 13 Aralık 2021 tarihine kadar devam edecektir. Adaylar başvurularını sadece kariyer adresi üzerinden elektronik ortamda gerçekleştireceklerdir.

RESMİ GAZETE GÜNCELLEME İLANI BURADA