Ülkemizin önemli kurumları arasında yer almakta olan TCDD, Hazine ve Maliye Bakanlığından izin almış olduğu kadrolar doğrultusunda ÖSYM sitesinden merkezi yerleştirme ataması için memur alımı yapacak. Toplam alım yapılacak olan sayının TCDD için 322 kişi olduğu görülmektedir. Buna göre TCDD 322 memur alımı gerçekleştirecektir. Peki mezuniyetlere göre dağılım nedir, hangi mezuniyet grubundan TCDD kaç kişilik atama yapacak?

Mezuniyetlere Göre Dağılım Nedir?

TCDD, devlet demiryolları 322 memur alımı yapıyor. Mezuniyetlere göre dağılıma bakıldığında Lise: 26 kişi, Ön Lisans: 149, Lisans: 147 kişi olmak üzere toplam ise 322 kişilik memur alımı yapılacağı görülmektedir. Peki adaylar TCDD'nin devlet memuru alımı ilanına nasıl başvuru yapabilir?

Nasıl Başvuru Yapılır?

TCDD'nin mezuniyet gruplarına göre toplam 322 memur alımı yapacağı duyuruldu. Buna göre gişe memuru, kondoktör vb. gibi TCDD'nin pozisyonlarında görev yapılmak üzere memur alımı yapılacak. Alımlar KPSS 2020/2 kapsamında yapılacak olup 7 Ocakta başvurular sona erecektir. Adayların hemen aşağıdaki link aracılığı ile müracaatlarını yapması gerekiyor.

Hangi Puan ile Nereye Başvuracaksınız? Yardım Postu İçin Giriniz

KPSS 2020/2 Kılavuz Haberine Buradan Giriniz