Cumhurbaşkanlığına bağlı olan Devlet Arşivleri başkanlığı 76 kişilik boş kadro kamu personeli alımı yapacağını ilan etti. Bu yönde adaylardan KPSS şartı aranıyor. Yayımlanan ilana göre Cumhurbaşkanlığı 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeiki nitelikler doğrultusunda adaylara sözlü sınav yapacak olup sınavda başarılı olanların ataması yapılacaktır.

KADRO DAĞILIMI:

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Yukarıdaki personel alımı kadrolarına başvuru yapacak adaylardan, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesine göre,

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmka,
  • Kamu haklarından mahrum olmamak,
  • Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek,
  • Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,
  • Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak,
  • Sağlık açısından görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,

Şartları aranacak. Bunlar dışında 01 Ocak 2020 tarihi itibari ile 35 yaşını doldurmamış olmak, herhangi bir kurum veya kuruluşa sözleşmeli mecbur çalışma durumu olmamak ve daha önce görev yapılan kamu kurumu veya kamu kuruluşundan disiplin cezası ile ayrılmamış olmak şartları aranacaktır.

KPSS 50 PUAN İLE ALIM YAPILACAK!

Alım yapılacak kadrolar içerisinde Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu adaylara pozisyonlar yer almaktadır. Bu kapsamda adaylardan 2018 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından lise mezunları için KPSSP94, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 50 puan almış olmak şartı aranacaktır.

BAŞVURULAR BAŞLIYOR:

Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanlığı kamu personeli alımı başvuruları 02 Aralık 2019 tarihi itibari ile başlayacak olup en geç 13 Aralık 2019 tarihine kadar yapılması gereklidir. başvurular Başkanlığın resmi internet adresi üzerinden temin edilecek başvuru formu ve istenen belgeler ile birlikte şahsen veya posta yolu ile başkanlığa yapılacaktır.

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim