Adalet Bakanlığı personel alımı başvuru süreci başladı. Söz konusu ilan ile Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü Ceza İnfaz Kurumuna 152 personel alımı yapılacak. 3 farklı alanda olmak üzere KPSS Puanına göre yapılacak sınav için başvuru süreci başladı. Başvuru yapacak adaylar belirtilen nitelikleri taşıyor olması gereklidir. Ayrıca başvurular Elektronik ortamda yapılacak olup başvurulara ilişkin detayları sizlerle paylaşacağız.

152 Personel Alımı Yapılacak!

Bakanlığa bağlı olan CTE Ceza İnfaz Kurumuna 152 kişilik kadro ile,

  • 140 psikolog,
  • 7 veteriner,
  • 5 mühendis,

alımı yapılacak. Ayrıca bakanlığın taşra teşkilatlarına farklı şehirlerden alım yapılacak. şehre Göre kontenjan dağılımı için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

Başvuru Süreci 3 Ocak 2022 Başladı!

CTE Personel alımı başvuruları. 3 Ocak 2022 tarihi ile başlamış olan başvurular en geç 17 Ocak 2022 tarihine kadar yapılması gereklidir. başvurular sadece Elektronik ortamda gerçekleştirilecek olup bunun dışında yapılan başvurular kabul edilemeyecek.

Başvuru Adresi: https://www.turkiye.gov.tr/adalet-kariyer-kapisi-kamu-ise-alim

Nasıl Başvuru Yapılacak?

Adaylar yukarıdaki bağlantıya tıklayıp e-Devlet sistemi üzerinden adalet bakanlığı sistemine giriş yapmaları gereklidir. Sonrasında ise " Yeni Başvuru " adresine tıklayıp " CEZA VE TEVKİFEVLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ - MÜHENDİS, VETERİNER VE PSİKOLOG ALIM İLANI " üzerindeki Başvur butonuna tıklayıp adımları devam etmeniz gereklidir.

Online Sisteme Yüklenmesi Gereken Belgeler:

Başvuru sırasında adaylardan bazı belgeler istenecek. Adaylar bu belgeleri önceden hazırlayıp pdf ya da jpeg formatında sisteme yüklenmesi gerekmektedir

a) Fotoğraflı özgeçmiş,

b) Yalnızca askerlikten muaf erkek adaylar için muafiyete ilişkin sağlık kurulu raporu,

c) Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinden mezun olan adaylar için ÖSYM tarafından ilgili programa yerleştirildiklerine dair belgeyi, yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olan adaylar için de denklik belgelerini sisteme yüklemeleri gerekmektedir.

BAŞVURU KILAVUZU

EK-1 Kontenjan Dağılımı

Ek-2 Personel Aday Bilgi Formu (Fotoğraflı Özgeçmiş)