BDDK Açıktan Personel Alımı için 5 Nisan 2022 tarihli resmi gazetede ilan yayımladı. Söz konusu ilana göre Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu yapacağı uygulamalı ve/veya sözlü sınav ile toplamda 10 kişilik kontenjan için başvuru alacak. Başvurusu önümüzdeki hafta başlayacak olan ilan için Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu ön bilgilendirme ilanı yayımlayarak adaylara müjde etti.

Açıktan İdari 10 Personel Alımı Kontenjan Dağılımı:

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu yayımladığı ilan ile 10 kişilik kadro ile personel alacağını bildirirken alım yapılacak kadroları Şoför ve Memur olarak bildirdi.

Lise Mezunu 5 Şoför Alımı ve Lisans Mezunu 5 Düz Memur alımı yapılacak.

İki Aşamalı Giriş Sınavı Yapılacak!

Yukarıdaki tabloda da göreceğiniz gibi hem uygulamalı hemde sözlü sınav yapılacak. Buna göre;

Düz Memur kadrosu için sadece sözlü sınav yapılacak ve sınava kadro saysının 5 Katı aday katılacak.

Şoför kadrosu için ise Öncelikle kadro sayısının 10 katı aday için uygulamalı sınav yapılacak ve sınavdan başarılı geçen 25 Aday sözlü sınava katılacaktır.

BDDK Personel Alımı Başvuru Şartları Nelerdir?

BDDK adaylardan 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikleri arayacağını ifade etti.

Özel olarak ise adaylardan 202o yılında yapılan KPSS'den lise mezunları için KPSSP94 ve Düz Memur kadrosu için KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak şartı aranacak.

Başvurular Ne Zaman Gerçekleştirilecek?

BDDk başvurusu haftaya başlayacak. Başvuru şartlarına uygun olan adaylar 11 - 24 Nisan 2022 tarihleri arasında başvurularını gerçekleştirmeleri gereklidir. Başvurular sadece son başvuru günü 23:59 a kadar BDDK Kariyer Adresi üzerimdem e-Devlet şifresi ile gerçekleştirilecektir.

BAŞVURU KILAVUZU BURADA