Bakanlık Kamu Personeli alımı ilanı yayımlandı. Söz konusu olan ilan ile Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı olan Meteoroloji Genel Müdürlüğü bünyesindeki eksikliği karşıalamak üzere 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 4/B maddesi fıkrasına göre sözleşmeli olarak Mühendis Alımı yapılacak. Aynı zamanda 50 KPSS Puanı İle Personel Alımı yapılacak olup adaylar tarafından ilgi gören bir ilan oldu. KPSS taban puanının düşük olması talepleri arttır. Bu kapsamda 2020 yılında yapılmış olan KPSS'den en az 50 puan alanlar başvuru yapabilecekler. Peki eğitim ve diğer şartlar nedir?

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Mühendis alımı ilanı için genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Bunun dışında Meteoroloji Mühendisliği Lisans programından mezun olmuş olan veya buan denkliği olan yurtdışı veya yurtiçi üniversitelerden mezun olmuş ve bunu YÖK onaylı olması gereklidir.

Ayrıca Sağlık açısından Mühendislik görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak gereklidir.

BAŞVURULAR DEVAM EDİYOR!

Tarım ve Orman Bakanlığı personel alımı için başvurular 13 Ağustos 2021 tarih ile başlamış olup en geç 22 Ağustos 2021 tarihine kadar yapılması gereklidir. Başvuru yapacak adaylar e-Devlet şifresi ile aşağıdaki bağlantı üzerinden gerçekleştirebilirler.

BAŞVURU EKRANI

BAŞVURU KILAVUZU