Geçtiğimiz günlerde ve bugün yayımlanmış olan ilanlara göre Kültür ve Turizm Bakanlığı personel alımı yapacak. Yapılmış olan duyuruyalara göre Bakanlık bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak üzere 925 kişilik boş kadro ile kamu personeli alımı yapacağını belirtmişti. Bu kapsamda 785 memur alımı için başvuru süreci başladı ve İşin Olsa ekibi olarak haberimizde Kültür ve Turizm Bakanlığı personel alımı ilanları hakkında detayları sizlerle paylaşacağız.

İLANLARIN DETAYLARI NEDİR?

Kültür ve Turizm Bakanlığı iki farklı ilan yayımlayarak bünyesine 925 personel alımı yapacağını belirtti. Bu yönde İlk yayımlanmış olan ilana göre bakanlık 785 kişilik boş kadro ile 500 Kürüphaneci, 25 Arkeolog, 25 Müze Araştırmacısı, 50 Mühendis, 65 Mimar, 50 Şehir Plancısı, 50 Tekniker ve 20 Mütercim alımı yapacak. Başvuru süreci bugün başladı.

Bir diğer ilana göre Bakanlık Türkiye İş Kurumu aracılığı ile 43 farklı şehirde 140 personel alımı yapacak. Alımlar sürekli işçi kapsamında yapılacak ve henüz başvuru süreci başlamadı.

785 PERSONEL ALIMI BAŞVURULARI BAŞLADI!

Kültür ve Turizm Bakanlığı 500 kütüphaneci ve 285 memur kadrosu için başvuru sürecini başlattı. Bu kapsamda bakanlığa başvuru yapacak adaylar başvurularına bugün ( 25 Eylül 2019 ) itibari ile başvurularına başlayacak ve en geç 09 Ekim 2019 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular www.kulturturizm.gov.tr internet adresinin ana sayfasında bulunan “Sınav Başvuru Sistemi” başlıklı linkten başvurularını gerçekleştireceklerdir. İlan hakkında daha detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

785 Memur Alımı Başvuu Ekranı İçin Tıkla

140 PERSONEL ALIMI İŞKUR ÜZERİNDEN!

Bakanlık bugün yayımladığı ilana göre 43 farklı şehirde alım yapacağını ilan etmişti. Söz konusu sürekli işçi alımı ilanı için başvuru süreci henüz başlamadı. Adaylar başvurularına 30 Eylül 2019 tarhi itibari ile başlayacak olup en geç 04 Ekim 2019 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. İlgili ilan hakkında daha detaylı bilgi alabilmek için Buraya Tıklayınız.

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Bakanlık 925 personel alımı için adaylardan aranacak genel şartları da açıkladı. Bu kapsamda, Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak gibi nitelikler aranacak.

Ayrıca Kültür bakanlığı alımları için 785 kişilik kadrodan adaylardan KPSS şartı aranıyorken 140 kişilik ilan için adaylardan KPSS şartı aranmıyor. Kültür Bakanlığına başvuru yapacak diğer adaylarla fikir alışvereişi yapmak için Buraya Tıklayınız.

DİĞER KAMU PERSONELİ ALIMLARI BURADA

Editör: TE Bilisim