Bakanlık 500 Kamu Personeli Alımı ilanı yayımladı. Resmi Gazete'nin 3 Aralık 2021 tarihinde yayımladığı duyuruya göre Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesine 500 Kamu Personeli Alımı yapacağını bildirdi.

Kültür ve Turizm Bakanlığına Herhangi bir mülakat yapılmaksızın 500 Kişilik kadro ile Koruma ve Güvenlik Görevlisi ile Temizlik Personeli alımı yapılacak.

Yazılı ve Sözlü Olmadan 500 Personel Alımı Yapılacak!

Bakanlık yayımladığı ilan ile adaylardan KPSS şartı ile personel alımı yapacağını bildirdi. Ancak adaylara herhangi bir Sınav yapılmaksızın Mülakatsız Personel Alımı olacak.

Bu yönde KPSS Puanı ile yapılan başvurularda puanlar ele alınarak yapılacak sıralama ile en yüksek puandan başlamak üzere en düşük puana kadar yapılacak sıralama ile alım yapılacak. Yedek aday olarak ise kadro sayısının 3 katı kadar aday değerlendirilecektir.

Kontenjan Dağılımı Nasıl Olacak?

En az lise mezunu Kamu personeli alınacak. Bu yönde 400 Koruma ve Güvenlik Görevlisi ile 100 Destek Personeli ( Temizlik Görevlisi ) alımı yapılacak.

Şehre Göre kadro dağılımı için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

KPSS En Az 55 Puan Şartı Aranacak

Başvuru yapacak adayların 2020 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise için KPSSP94 ve Ön Lisans için KPSSP93 puan türünden en az 55 puan almış olmak şartı aranacaktır.

Temizlik Görevlisi Alımı Şartları:

En az lise mezunu olmak ve Görevini yapmasına engel herhangi bir sağlık sorunu olmamak.

Güvenlik Görevlisi Alımı Şartları:

En az lise ve Ön Lisans mezunu olmak, Son başvuru tarihi ile 35 yaşından büyük olmamak, Erkeklerde 170cm ve Kadınlarda 160 cm Boyundan kısa boylu olmamak ve -10/06/2004 tarihli ve 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanunun 10 uncu maddesinde yer alan şartları taşıyor olmak şartı aranacak.

Başvurular 2022 Yılı Öncesi Yapılacak!

Adaylar en çok başvuru sürecini merak ediyor. Resmi Gazetede yayımlanan ilana göre Bakanlığın 500 Kamu Personeli Alımı ilanı için başvurular 7 Aralık 2021 tarihi ile başlayacak olup en geç 17 Aralık 2021 tarihine kadar devam edecektir. Başvurular Kariyer kapısı üzerinden elektronik ortamda yapılacak.

RESMİ GAZETE İLANI

Editör: TE Bilisim