Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu geçtiğimiz günlerde yayımlamış olduğu ilan ile bünyesine 248 kişilik kadro ile personel alımı yapacağını bildirmişti. Başvuruların 2 Kasım 2020 tarihi ile başlamasının ardından artık sona eriyor. Peki henüz başvuru yapmamış olan adaylar nasıl başvuru yapacak? Şartlar ve detayları nedir? Başvuru sonuçları ne zaman açıkanakacak? İşte detaylar.

248 Sözleşmeli Personel Alımı Yapılacak!

Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı olan Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu bünyesine 248 sözleşmeli personel alımı yapacak. Kurum bünyesinde yer alan Türk Tarih Kurumu Başkanlığınca desteklenen arkeolojik kazı projeleri kapsamında 162 Arkeolog, 39 Müze Araştırmacısı ve 47 Restoratör olmak üzere toplam 248 kişi alacak.

KPSS Puanına Dikkat!

Kültür ve Turizm Bakanlığı perosnel alımı için adaylardan KPSS şartı talep edilecek. Ancak Retoratör kadrosu için KPSS Siz Personel Alımı yapılacak. Diğer ünvanlar ise ( Arkeolog ve Müze Araştırmacısı ) 2020 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP3 puan türünden puan almış olmak şartı aranacak.

Genel Başvuru Şartları Nedir?

  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48’inci maddesinin birinci fıkrasının A bendinde sayılan genel şartları taşımak.
  • Başvuracak adayların durumunun; 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesi kapsamında "Bu şekilde istihdam edilenler, hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket etmesi nedeniyle kurumlarınca sözleşmelerinin feshedilmesi veya sözleşme dönemi içerisinde Cumhurbaşkanı kararı ile belirlenen istisnalar hariç sözleşmeyi tek taraflı feshetmeleri halinde, fesih tarihinden itibaren bir yıl geçmedikçe kurumların sözleşmeli personel pozisyonlarında istihdam edilemezler" hükmüne uygun olmak.
  • Herhangi bir Sosyal Güvenlik Kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı almıyor olmak.

Başvurular Sona Eriyor!

Kültğr ve Turizm Bakanlığı Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu 248 sözleşmeli personel alımı başvuruları 02 Kasım 2020 tarihinde başlamış olup 06 Kasım 2002 tarihinde sona erecektir. Adaylar başvurularını kurumun https://basvuru.ayk.gov.tr internet adresi üzerinden alınacaktır. Başvuruda https://basvuru.ayk.gov.tr adresine girilerek başvurmak istedikleri kazı projesi alanı veya merkeze (Türk Tarih Kurumu) ilişkin başvuru formunun eksiksiz doldurulması ve 3. maddede belirtilen “Başvuruda istenen Belgelerin” eksiksiz sisteme yüklenmesi gerekmektedir.