Ülkemizin en önemli kurumları arasında yer almakta olan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı geçtiğimiz günlerde memur alımı ilanı yayımladı ve en dikkat çeken pozisyon büro memuru kadrosu oldu. Masa başı olarak istihdam edilecek 70 kişilik atama yapılacak olup adaylar aranan özellikler nelerdir, kimler başvuru yapabilir gibi şartları merak etmektedir? Peki detaylar nelerdir?

Aranan Şartlar Nelerdir?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 70 büro memuru alımı yapıyor, peki hangi şartlar aranıyor? Bölüm şartı bulunmamakta olup lisans 2020 KPSS P3'ten 70 ile üzerinde puan alan herkes müracaat edebilir. Diğer şartlar ise;

a) 657 sayılı Kanunun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinin (4), (5), (6) ve (7) numaralı alt bentlerinde belirtilen koşulları taşımak,

b) Son müracaat tarihi itibariyle başvuru yapılan pozisyon için istenilen bölümden mezun olmak,

c) Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almaya hak kazanmamış olmak,

ç) 65 yaşını bitirmemiş olmak,

d) 657 sayılı Kanunun 4/B maddesi kapsamında sözleşmeli personel pozisyonunda görev yapmakta iken, hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket etmesi nedeniyle kurumlarınca sözleşmesinin feshedilmesi veya sözleşme dönemi içinde sözleşmeyi tek taraflı feshetmesi halinde, fesih tarihinden itibaren bir yıl geçmedikçe kamu kurum ve kuruluşlarının sözleşmeli personel pozisyonlarında yeniden istihdam edilemez.

Yukarıdaki şekilde duyurulmuştur.

Diğer Detaylar

Aile Bakanlığının 70 büro memur alımı hangi şehirlere yapılacak, nasıl ve ne zaman başvuru yapılacak vb. gibi detaylar için lütfen aşağıdaki resmi ilana giriş yapınız.

RESMİ İLAN BURADA

Editör: TE Bilisim