Kamu kurum ve kuruluşlarına yapılacak olan merkezi alımlar geçtiğimiz günlerde açıklanan KPSS 2019/2 ile devam ediyor. Bu noktada alım yapacak olan kamu kurum ve kuruluşlar arasında Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı yer almakta olup kurum 14 lisans mezunu memur alımı yapacaktır. Adayların sağlaması gereken nitelik kodları ve diğer detaylar haberimizin devamında yer alıyor.

Kadrolar, İller ve Nitelik Kodları

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından yapılacak olan alımda toplamda 14 lisans mezunu memur alınacaktır. Alımın yapılacağı meslek grupları ise Mühendis, Mimar ve Şehir Plancısı olarak yer almaktadır. Mühendis kadrosu için adaylardan sağlanması istenen nitelik kodları arasında 4681, 7225, 7257 şeklindedir. Mimar kadrosu için 4747, 7225, 7257, şehir plancısı için ise sağlanması gereken nitelik kodları 4757, 7225 ve 7257 şeklindedir.

Alım yapılacak olan iller ise Adana şehir plancısı, Şırnak, Kars, Hakkari, Bayburt, Artvin, Ardahan, Ağrı Mühendis ve Kars ile Artvin’e ise mimar alımı gerçekleştirilecektir.

Tercih Kılavuzu ve Detaylar

Adaylar tarafından tercihlerini ÖSYM internet sitesinde yer alan aday işlemleri bölümünden tercihlerini ilgili tarihler arasında yapacaktır. Buna göre adayların tercihlerde nitelik kodlarına ve özel şartlara dikkat ederek tercih yapmaları önerilir. Nitelik kodları ve diğer kılavuz detaylarına ulaşmak için aşağıda yer alan linkleri kullanmak mümkündür.

KPSS-2019/2 TERCİH KILAVUZ

Genel Bilgiler

TABLO-3.Lisans Mezunlarının Tercihleri Arasında Gösterebileceği Kadro ve Pozisyonlar

Lisans Mezunları İçin Nitelik Kodları

Mezun Olunan Lisans Programı