AFAD 2021 yılı personel alımı ilanı geçtiğimiz gün yayımlanmıştı. 1749 kişilik boş kadro ile Sözlşemeli Personel Alımı yapılacak olup. Başvuru şartları ve kadro dağılımı açıklanmış olan ilan hakkında az önce gelen karar ile bazı şartlar iptal edildi. İşin Olsa ekibi olarak AFAD 1749 personel alımı ilanı hakkında bilgileri ve güncel şartları sizlerle paylaşacağız.

1749 SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALINACAK!

AFAD bünyesindeki ekaikliği karşılamak üzere iki farklı ilan yayımladı. İlk ilan ile1101 Arama ve Kurtarma Teknisyeni ( Lise Mezunu 401 ve Ön Lisans mezunu 700 ) alımı yapacak.

Bir diğer ilan ile ise,648 Sözleşmeli Personel ( 3 Avukat, 175 Büro Personeli, 146 Mühendis, 61 Sosyal Çalışmacı, 5 Veteriner Hekim, 7 Diğer Sağlık Personeli, 183 Diğer Sağlık Personeli, 7 Teknisyen, 61 Koruma ve Güvenlik Görevlisi ) alımı yapılacak.

BAZI ŞARTLAR İÇİN İPTAL KARARI RESMİ GAZETEDE!

3 kasım 2021 tarihi ile yayımlanmış olan karar ile bazı şartlar kaldırıldı. Resmi gazete kararına göre, 

Sözleşmeli Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alım İlanı’nın Sınava Katılma Şartları başlıklı 2. maddesinde yer alan “2.13. Kamu kurum ve kuruluşlarında 4/B sözleşmeli personel olarak çalışmıyor olmak.” maddesi iptal edilmiştir.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Taşra Teşkilatında İstihdam Edilmek Üzere Sözleşmeli Personel Alım İlanı’nın Sınava Katılma Şartları başlıklı 2. maddesinde yer alan “2.1.7. Kamu kurum ve kuruluşlarında 4/B sözleşmeli personel olarak çalışmıyor olmak.” maddesi iptal edilmiştir.

RESMİ GAZETE DUYURUSUNUN TAMAMI BURADA

GÜNCEL BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

AFAD Personel alımları en az lise, ön lisans ve lisans mezunları içerisinden yapılacak. Bu kapsamda adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. 

Ayrıca bunun dışında KPSS'den Lise için P94, Ön Lisans için P93 ve Lisans için P3 puan türünden en az 60 puan almış olmak, Alım yapılacak meslek gurubu için belirtilen eğitim niteliklerini taşıyor olmak şartları aranacak.

Sözleşmeli Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alımı İlanı Detayları Burada

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Taşra Teşkilatında 648 Sözleşmeli perosnel  Alımı İlanı Detayları Burada

SİZİN TAKILDIĞINIZ BAŞKA ŞARTLAR VAR MI?

Bildiğiniz gibi AFAD Personel Alımı başvuruları 18 Kasım 2021 tarihi ile başlayacak olup en geç 27 kasım 2021 tarihine kadar devam edecektir. Başvuru yapacak adaylar bazı niteliklerin kaldırılmasını talep edioyorlardı. İşin Olsa ekibine ulaşan bilgiler doğrultusunda adayların beklentisi farklı. PEKİ SİZ HANGİ ŞARTLARDA İPTAL BEKLİYORSUNUZ? Yorum olarak belirtebilirsiniz.