İçişleri Bakanlığına bağlı olan AFAD bünyesindeki personel eksikliğini gidermek için 1749 personel alımı yapacağını bildirmişti. Başvuru sürecinin başlamasını bekleyen adaylar için bekleyiş bitiyor. Adaylar başvurularına 18 Kasım 2021 tarihi ile başlayacak.

Öte yandan 3 Kasım 2021 tarihli Resmi Gazete'de ilgili ilan hakkında güncelleme yapılmıştı. Yapılan güncelleme sonrası bazı şartlarda değişiklik oldu. İşin Olsa ekibi olarak sizlere AFAD 1749 Personel Alımı ilanı hakkında detayları aktaracağız. Ayrıca Başvuru ekranına da buradan ulaşabileceksiniz.

Sözleşmeli 1749 Personel Alımı Hangi Alanlarda Yapılacak?

Başvuru yapacak olan bir çok aday önceden yayımlanmış olan ilanı inceledi ve başvuru yapacağı pozisyonu çoktan belirledi. Ancak henüz ilandan haberdar olmayan adaylar için bir kez daha ilanın detaylarını paylaşacağız.

AFAD 1749 Kişilik boş kadrosu ile Sözleşmeli olarak Uygulamalı ve Sözlü olarak 1101 arama ve kurtarma teknisyeni alımı yapılacak. Öte yandan 648 kişilik boş kadro ile ise sadece sözlü sınav ile sözleşmeli personel alacak. Alımlar farklı alanlarda yapılacak.

Arama Kurtarma Teknisyeni uygulamalı sınav parkuru, şehre göre kontenjan dağılımı ve 648 personel alımı kadro ve kontenjan dağılımı şöyle:

AFAD 60 KPSS İle 9 Meslekte 648 Sözleşmeli Personel Alımı Kılavuzu

AFAD 68 İlde 1101 Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alımı Şartları ve Maaşı Nedir?

AFAD Arama ve Kurtarma Teknisyeni Uygulamalı Sınav Parkuru

Başvuru Süreci Devam Ediyor! Nasıl Başvuru Yapılacak?

AFAD ( Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ) sözleşmeli personel alımı devam ediyor. Adaylar başvuruları 18 Kasım 2021 tarihi saat 10:00 itibari ile başlamış olup, En geç 27 Kasım 2021 tarihi saat 17:00 a kadar başvurular kabul edilecektir.

Başvurular sadece İnternet aracılığı ile Elektronik ortamda yapılacaktır. Bu yönde adayların e-Devlet üzerinde Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı/Kariyer Kapısı-Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı (isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) adresi üzerinden elektronik ortamda başvuru yapmaları gereklidir.

Görsel Anlatılmı Başvuru Adımları:

AFAD Personel alımları e- Devlet sistemi üzerinden yapılacak. Başvuru için adayların mutlaka e-Devlet şifresine ihtiyacı vardır. Bu yönde aşağıdaki başvuru ekranı sayesinde direk başvuru adımlarına başlayabileceksiniz.

BAŞVURU ADRESİ

1. Başvuru Adımı: Yukarıdaki bağlantı üzerinden e-Devlet sistemine giriş yapınır. Sonsarında kaşınıza aşağıdaki gibi bir ekran gelecektir. Sözleşmeli Arama Kurtarma teknisyeni ve Sözleşmeli Personel alımı başvuruları iki ayrı ekranda yapılacak. Yukarıdaki bağlantılar sayesine kadroları inceleyebileceksiniz.

2. Başvuru Adımı: Başvuru yapacağını ilanı seçtikten sonra "BAŞVUR" Yazısına tıkladıktan sonra ilanın tam metni ve ilan hakkında tüm detaylar karşınıza gelecek. e-Devlet sistemi sizleri tüm detayları incelemek için zorunlu bırakıyor. Bu yönde ilgili ilanı inceledikten sonra en aşağıdaki "  Yukarıdaki bilgilendirme yazısını okudum ve kabul ediyorum. " kutusunu onaylamaktır.

3. Adım Başvuru: Sonraki ekranda Alan seçimi yaparak başvuru yapacağını pozisyonu seçeceksiniz.

4. Adım Başvuru: Sistem sizleri artık kişisel bilgilerinizin bulunduğu ekrana getirecektir. Buradaki adımlarıda tamamlayak başvurularınızı gerçekleştirebileceknizi.

Pozisyonuna göre başvuru ekranı farklı olup yarın İşin Olsa ekibi olarak başvurular başladığında adaylara bilgilendirme yapacağız. Başvuru süreci başladığında anında haberdar olmak için İşin Olsa mobil uygulamasını indirebilirsiniz.

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

Başvuru Şartlarında Değişiklik Yapıldı!

AFAD1749 Personel Alımı ilanını 31 Ekim 2021 tarihinde duyurmuştu. ilanın üzerinden 4 gün geçmesi ile 3 kasım 2021 tarihli Resmi Gazete kararına göre bazı şartların kaldırıldığı açıklandı. Söz konusu yapılan açıklamaya göre başvuru şartlarında belirtilen "Kamu kurum ve kuruluşlarında 4/B sözleşmeli personel olarak çalışmıyor olmak "maddesi kaldırılmıştır.

Güncel İlan Metinleri Hangileri:

EK-1:SÖZLEŞMELİ ARAMA VE KURTARMA TEKNİSYENİ ALIM İLANI

EK-2:SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIM İLANI

Editör: TE Bilisim