Adalet Bakanlığına bağlı olan Adli Tıp Kurumu bünyesindeki eksikliğini karşılamak üzere en az lise mezunu kamu personeli alımı yapacak. İlan geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olup başvuru süreci Bugün başlamıştır. Buna göre Adli Tıp Kurumu merkez ve taşra teşkilatında görevlendirmek üzere 79 kişilik boş kadro ile kamu personeli alımı yapacak. Peki mezuniyete göre kadro dağılımı nedir? Kimler başvuru yapabilecek?

79 Kamu Personeli Alımı Yapılacak!

Adli Tıp Kurumu 79 kişilik boş kadro ile Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu Kamu Personeli alacak. Bu yönde,

  • Lise Mezunu: 4 Hizmetli, 3 Teknisyen, 30 Koruma ve Güvenlik Görevlisi
  • Ön Lisans Mezunu: 24 Laborant
  • Lisans Mezunu: 18 Diğer Teknik Hizmet Personeli(Kimyager)

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Adli Tıp Kurumu bünyesindeki eksikliği karşılamak için alımını yapacağı adaylardan genel olarak " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak" şartları aranacak.

ÖZEL BAŞVURU ŞARTLARI:

KPSS Şartı: 2020 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise için KPSSP94, Ön Lisans için KPSSP93 ve Lisans mezunu için KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak.

Yaş şartı: Son başvuru günü olan 22 Nisan 2021 tarihinde 657 sayılı Kanunun 40’ıncı maddesindeki yaş şartlarını taşımak ve merkezi sınavın yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 yaşını bitirmemiş olmak. (01 Ocak 1985 ve sonrası doğumlular müracaat edebilecektir.)

Koruma ve Güvenlik Görevlisi pozisyonu için merkezî sınavın (KPSS-2020) yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla 30 yaşını bitirmemiş olmak.(01 Ocak 1990 ve sonrası doğumlu olanlar sınava müracaat edebilecektir.)

BAŞVURU SÜRECİ BAŞLADI!

Adalet Bakanlığı Adli Tıp Kurumu kamu personeli alımı için adaylar başvurularına Bugün ( 12 Nisan 2021 ) itibari ile başladı. Bu yönde adaylar başvurularını en geç 22 Nisan 2021 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

Başvurular sadece Adli Tıp Kurumunun www.atk.gov.tr adresli resmi internet sitesi üzerinden yapılacaktır. İnternet sitesi üzerinden yapılan başvuru sonrasında posta veya diğer iletişim kanallarıyla herhangi bir belge gönderilmeyecektir.

İLANIN TAM METNİ

BAŞVURU EKRANI

Editör: TE Bilisim