Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan memur alımı ilanlarına göre İki Bakanlık bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı alanlarda toplamda 403 Kişilik kadro ile alım yapacaklarını bildirmişlerdi. Başvurularda artık sona geldik. Henüz başvuru yapmamış olan adaylar hakkın bilgileri sizlere bu haberimizde paylaşacağız.

İki Bakanlık 403 Kamu Personeli Alacak!

Söz konusu alım yapacak bakanlıklar Adalet Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığıdır. İlanlarını geçtiğimiz günlerde yayımlayan bakanlıklar için başvurularda artık sona günlere gedlik. Farklı kadrolarda Kamu personeli alımı yapılacak olup en az Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu olan adaylar başvuruda bulunabilecektir.

Başvuru Süreci Sona Eriyor!

İlanlar için başvurular devam etmekteydi ancak başvurularda son güne geldik. Bu yönde Adalet Bakanlığının başvuruları 27 Aralık 2021 tarihinde saat 23:59:59’da sona erecektir. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının ise 26 Aralık 2021 Pazar günü saat 23.59’a kadar devam edecektir. İlanların detaylarına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Kamu Personeli Alımı Detayları:

Adalet Bakanlığı 200 Kamu Personeli Alımı Detayları:

Adalet Bakanlığı Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlüklerinde çalıştırılmak üzere 200 kişilik kadro ile kadrolu personel alımı yapacak. Bu kapsamda Lisans mezunları içerisinden 50 psikolog, 30 pedagog ve 120 sosyal çalışmacı alımı yapılacak. Toplamda 200 kişilik kadro ile personel alımı yapılacak olup adaylardna KPSS şartı talep edilecek.

Söz konusu sınava katılabilmek için adayların 2020 yılında yapılan KPSS'den P3 puan türünden en az 70 puan almış olmaları gerekmektedir. Yapılacak KPSS değerlendirmesine göre kadro sayısının 3 katı kadar aday sözlü sınava çağırılacaktır.

Başvuru Yapmak için ve ilanın detaylarını incelemek için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı 203 Personel Alımı İlanı:

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatındaki eksikliği karşılamak üzere farklı kadrolarda ve alanlarda Kamu Personeli Alımı yapacak. Bu Kapsada,

  • 12 Alanda 60 Büro Personeli,
  • 4 Alanda 40 Destek Personeli,
  • 7 Alanda 15 Mühendis,
  • Taşra Teşkilatına 88 kişilik kadro ile Mühendis, Mimari Şehir ve Bölge Planlama personeli alınacak.

Adayların başvuru için KPSS Puanına sahip olmaları gereklidir. Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu alım yapılacağından adayların P94, P93 ve P3 puana sahip olmaları gereklidir.

Başvuru değerlendirmeleri KPSS Puanına göre yapılacak olup en yüksek puandan en düşük puana göre yapılacak sıralama ile değerlendirme yapılacak. İlan hakkında detaylı bilgi sahibi olabilmek için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.