Adalet Bakanlığı ve Bakanlığa bağlı olan Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünün tüm sınavları ertelendi. Adalet Bakanlığı resmi İnternet adresi üzerinde 28 Nisan 2021 tarihli duyurusuna göre Sokağa çıkma kısıtlaması nedeni ile sınavların ertelendiğini açıkladı. Büyük heyecanla sınavları bekleyen adaylar için kötü haber. Ancak ülkemizde genel sağlık ve Sınava katılacak adayların Sağlığı göz önüne alınacak olursa Bakanlık çok doğru bir karar almıştır. Bu sayede adayların sınava hazırlanmaları için daha uzun bir vakti olacaktır.

SINAVLARIN ERTELEME AÇIKLAMASI:

Adalet Bakanlığı, Kovid-19 salgınına yönelik alınan yeni tedbirler kapsamında 30 Nisan-17 Mayıs tarihleri arasında yapılacak sınav ve mülakatları ileri bir tarihe erteledi.

HANGİ SINAVLAR ERTELENDİ?

30 Nisan - 17 Mayıs tarihleri arasında yapılacak olan,

  • Hakim ve Savcı Adaylığı,
  • İcra Müdür ve Müdür Yardımcılığı,
  • Bakanlık Taşra Teşkilatı Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği mülakatları
  • Merkez ve Taşra Teşkilatı ile Ceza ve İnfaz Kurumları sürekli işçi ve sözleşmeli personel alımına ilişkin boy-kilo ölçümü ile uygulamalı ve sözlü sınavları,

İleri bir tarihe ertelenmiştir. Ayrıca Anadolu Üniversitesi tarafından gerçekleştirilecek olan 2021 Adalet Bakanlığı Uzlaştırmacı Sınavı 30 Mayıs 2021 tarihine ertelendi.

SINAVLAR NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

İçişleri Bakanlığı tarafından alınan karar ve genelgeye göre 29 Nisa 2021 tarihi saat 19:00 ile başlayıp 17 Mayıs 2021 tarihi saat 05:00 a kadar devam edecek olan tam kapanma sürecinde sokağa çıkma yasağı olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ında açıkladığı üzere Vaka sayısında düşüşler olduğunda özellikle 5 bin alt sınırına gelindiğinde normalleşme sürecine girilecek.

Söz konusu tam kapanma bitip normalleşme sürecine girildiğinde bakanlık sınavları tekrar aktif edecektir. Söz konusu duyuru 17 Mayıs'tan sonra bekleniyor.

Sınavlar hakkında duyuru geldiğinde anında haberdar olmak için İŞİN OLSA mobil uygulamasını indiriniz.

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

Editör: TE Bilisim